[]

Mekanik klavye tavsiyesi

Yeni bir klavye almaya karar verdim. Mekanik klavyeler görüntü olarak hoşuma gitti fakat bir türlü beğendiğim tipte bir klavye bulamadım. Örneğin şu www.aliexpress.com görüntü olarak hoş fakat tuş sayısı az. Hızlı yazabilmek için bunun 87 tuşlu versiyonunu istiyorum. Ayrıca bu hazır modellerde sessiz switch takılıp takılmadığı belirtilmiyor.

Bu yüzden bunları parça parça alıp kendim yapayım diyorum.
Key cap için: www.aliexpress.com
Key switch için: www.aliexpress.com
Klavye için: www.aliexpress.com
şunları düşünüyorum ama birbiriyle uyumlular mı hiç bir fikrim yok. Cherry nedir mx nedir hiç bilmiyorum. Bilen biri yardım ederse çok iyi olur.

 
benim arkadaş da görselliğe ve sessizliğe odaklandı klavye seçerken ama onun bir diğer takıntısı da enter'ın türkçe klavyelerdeki gibi büyük olmasıydı. us layout aradan çıkınca seçenekler azaldı. şundan aldı mesela www.keyboardco.com

bakarsan başka seçenekler de mevcut www.keyboardco.com

istersen sıfırdan topla istersen hotswappable klavye alıp switchleri değiştir sana kalmış. ama duyuruda 87 tuşlu alacağım diyip kasa/pcb'yi 67 tuşlu atmışsın :D


cherry mx bu switchleri ilk tasarlayan. sonra telifi boşa düşünce diğer alternatifler türedi zamanla. cherry mx silent red switchlerin içinde silikon dampener bulunuyor.


switch uyumluluğuna gelirsek de 3-pin ve 5-pin diye geçer switchler 3 pin switchleri istediğin klavyeye takarsın ama 5 pin switchleri 3-pin boarda takmak için o iki pini kesmen gerekir i.imgur.com

bir de outemu vs. switchlerde daha ince olabiliyordu o metal pinler ama çok popüler değil o ince olanlar standart pinlerle uyumlu bir klavye ve standart pinli bir switch seçtiğin sürece sorun olmaz.


"Ayrıca bu hazır modellerde sessiz switch takılıp takılmadığı belirtilmiyor" demişsin ama attığın klavyenin ilanında yazan bu: 【 Hot-Swap anahtarı】 tüm 3pin anahtarı ile uyumlu Hot-swap. PCB. Mekanik anahtarları kolayca değiştirin ve kendi benzersiz klavyenizi yaparken eğlenin. Dokunsal anahtarlar sıcak değiştirilebilir ve gerektiğinde diğer anahtarlarla değiştirilebilir. Mekanik mavi anahtar, diğer anahtarlardan ve 60 milyondan fazla tıklama testinden daha dokunsal ve kliptir. Özellikle ofiste yazarak ve ofis kullanımı için mükemmel hale getirir.

ha bir de tabi switchlerin rgb klavye toplayacaksan onunla uyumlu olması lazım. south facing north facing vs. ayrılıyor.


görsellik ikinci planda dersen huntsman v2 linear öneririm o da silent switchli bu arada. hem de optik switchli olduğundan mekanikler gibi zamanla eskiyip chatter problemi çıkarmaz.
  • konetsu  (10.10.23 05:46:49 ~ 05:53:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.