[]

30+ suç kaydı olup dışarıda dolanabilmek

gündem olmuş, uzun zamandır benim de aklıma gelen bir soruydu;

1 taksirle yaralama, 12 uyuşturucu, 5 silahlı kanunlara muhalefet, 8 kasten yaralama, 3 hırsızlık, 1 tehdit, 1 motor hırsızlığı ve 1 adet yağma.

bu kadar suç işleyen bir kişi nasıl hala dışarıda kalabiliyor, bunun açıklaması nedir?

 
münferit bir şey değil ki, etraf bu tarz insanlarla kaynıyor. ne kadar çok olduğunu bilseniz aklınız şaşar.

sebebi adalet sisteminin çarpıklığı, doğru düzgün hakim ve siyasetçilerin olmaması.

bir diğer büyük neden de hapishanelerin dolu olması. 2-3 sene önceydi sanırım, doluluk oranının %100'ü geçtiğine dair haber okumuştum. yani sistem zaten bozukken üstüne bir de yer yok. eskiden beri bu tipler dolanırken şimdi daha da rahatlar.

üstüne üstlük pandemi döneminde bir grup insanı hastalık vs. ayağı ile sebepsizce hapisten saldılar.
  • candide  (09.10.23 21:39:18) 
en son temmuzda yine af cikti. hapse girmek cok zor iken giren bi iki seneye affa denk geliyor her turlu disardalar.


  • mess  (09.10.23 21:48:36) 
Resmî bir açıklama değil ama tahminim şu. Bu kişilerin ucuz iş gücü olarak değerlendirilebilme ihtimali var. Fabrikalarda yabancı uyruklu (özellikle Suriyeli), hükümlü kişiler "bilerek" işe alınabiliyor.

Ben askerdeyken yazıcıydım. Suçu bulunan askerlerin listesini görmüştüm. Normalde o suçlar için yıllarca ceza almaları gerekiyor dersin ama tutup askere göndermişler. Sonuçta bir şekilde kullanılıyorlar.
  • dissendium  (09.10.23 21:52:08) 
Cezalar yetersiz ve caydırıcı değil. Düzenleme şart.
İnsan hakları, hukuk, adalet.. derken suçtan zarar görenler kadar suçun failleri de hukuktan fayda yönlü yararlanır oldu.

Bir suçun cezası 10 yıl hapis ise "10 yıl" içerde yatılmalı.
iyi hali, hakim kanaati, duruşmaya takım elbiseli çıkması, akıl sağlığı raporu derken adliyede geçen zaman müşteki aleyhine geçiyor.
Adalet denilen, suçluya değil müştekiye ve topluma fayda veren bir şey olmalı.

Bu arada kasten, taksirli, hata ile işlenen suçlardaki bu psikolojik sebepler her zaman gözetilmeli.
  • diyecevaplandı  (09.10.23 22:03:08) 
Hafta da en az bine yakın kişi salınıyor. Bu adalet sistemiyle alakalı adam dosyası olmasına rağmen ceza almamışsa çıkıyor. Suç ne hakimin ne savcının suç adalet sisteminin yasaların değişmesi lazım. Ayrıca psikolojik sebep falan gözetilmiyor adamın 2 cinsel suçu var adam açık cezaevine çıkıyor. Ordan izne gidiyor. Cezaevi kurul mahkumlara ret bile verse infaz hakimleri bozuyor. Sistem bozuk arkadaşlar. Ben cezaevi psikoloğu olarak kimlerin salındığını burda yazsam ülkenin büyük sorunun adalet sisteminin yetersizliği olduğunu anlarsınız.


  • mikahakkinen  (09.10.23 23:31:35 ~ 23:32:37) 
Avukat arkadaşım en son konuştuğumda şunu dedi; adalet sistemi o kadar kötü ve o kadar yavaş ki suç işleyen kişi hakkındaki davalardan sonuç alsan bile adam yakalanana kadar aynı suçtan işleyip duruyor.

Onun dışında zaten düşünce suçlusu degilsen hapis yatmak zor ülkede artık.
  • logisticsmanager  (10.10.23 00:00:35) 
öldürmedikten ya da kundaklamadıktan sonra içeri giremezsin. büyük şayialı bi şey lazım.
sistemin bu bug'ıyla dışarıda dilediğini yaparsın. bunu anlatan bir de film var (Arizona Junior)

mikahakkinen burada suç makinası profilinin çokluğundan bahsetmiş.
geçen yolun ortasında bir tokatla bir çocuk bir başka çocuğu öldürdü.
biri şunu yazmış:
hapishanede askerlik yapmış, cinayetten hapse gelenlerin yüzde 99u bir anlık öfkeyle öldürmüş, tasarlayarak öldüren yok.

suçlular dışarda kalmayı tasarlayarak suç işliyor
profesyonelce yapıyor bu işi

edit. hapishane yapmak ve işletmek bizim vergilerimiz demek. hapisten başka ceza yöntemi bilmezsen herkes için hapis koşulu sağlayamazsın, eğer amerika gibi para saçamıyorsan
  • lambırcek  (10.10.23 01:18:39 ~ 01:20:51) 
yurtdisida boyle, bunlar polisin kose kapmaca oynadigi abiler.
benim tezim su, bunlarin hepsini iceri tiksalar polise yapacak birsey kalmiyor. Bir de icerde basbelasi oluyorlar. O yuzden arada temiz hava alsin diye saliyorlar, sonra zaten kisa zamanda bir olaya karisinca yakalaniyorlar, hop yine iceri.
Polisin de ise yarar gorunmeye ihtiyaci var sonucta di mi? ;)
  • cooperr  (10.10.23 04:50:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.