[]

basit bir diyalog

bir konuda bilgi almak için soru sordum
sorduğum kişinin deneyimleri üzerinden kendim için çıkarım yapacaktım
cevaplayan kişi de benim tecrübemi merak ettiğin için değil kendin için sormuşsun anlamına gelecek bir cümleyle bitirdi
(neden sorduğunu şimdi anladım gibi)


bu durum sitem içeriyor mu
konuyu abartmaktan ziyada empati/psikloji açısından fikirlerinizi öğrenmek istedim :)

 
sitem icerip icermedigini bunu soyleyen kisi disinda kimse gercekten bilemez. burada alacaginiz cevaplarin tamami kendi hayat deneyimlerimiz uzerinden varsayimlarimiza dayanir.
bu konuda benim varsayimim, karsinizdaki kisinin deneyimini merak etmeden, onu paylasmasi icin alan yaratmadan, ben ne alabilirim diye sormussunuz ve dinlemissiniz, karsinizdaki de bunu anlamis. durum tespiti de olabilir, sitem de olabilir. eger surekli insanlardan ne alabilirim diye 'dinliyor', ki bu dinlemek olmuyor, alan acmiyorsaniz, karsinizdakinin de deneyimi sizle bu yonde ise sitem etmis olabilir. zira, beni de, bana ve yasantima alan acmadan, bir sey alma enerjisi ile dinleyen insanlar da beni rahatsiz ediyor ve paylasimimi azaltiyorum. alan acarak sadece dinlemek 'bence' cok zor bir sey degil.

  • songforsomeone  (09.10.23 15:22:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.