[]

Üzüntü, kaygı günü duygular ne kadar çabuk dışarıdan anlaşılabiliyor?

Kişi üzüntülü ama gülüyor, neşeli gibi davranıyor. Veya yüz ifadesi normal nötr şekilde. Sadece gözleri biraz nemli. Üzgün olduğumuz zamanlar karşı taraftan hemen anlaşılabiliyor mu? Yoksa dışarıdan yorgun gibi mi görünüyoruz sadece.
Yani duygularımız dışarıdan ne kadar doğru ve hızlı okunuyordur? Yoksa sosyal ilişkilerde birbirimize biraz daha kör müyüz? Tahminler mi sadece yürütüyoruz bugün biraz durgunsun vs gibi. Teşekkürler.



 
Bana hemen yapıştırırlar ''üzgün, durgun görünüyorsun''.


  • Kahvedesu  (09.10.23 10:24:34) 
insanoğlu makine değil ki üzüntülü olduğunda hep aynı tepkiyi versin. üzüntülü olma derecesine göre bile değişen bir şey bu. üstelik insandan insana da tamamen değişir. bu işin bir tarifi, metodu yok. kimisi hiç belli etmez, asla anlamazsın. kimisi ufacık moral bozukluğunu çok daha dışa yansıtacak şekilde yaşar.


  • Flybutter  (09.10.23 10:25:21) 
karsinizdaki dikkatli biriyse anlar, ayrica yuz ifadesinden degil, enerji farkli oldugu icin bence cok rahat anlasiliyor. odaya birisi girdiginde bile enerjisinin ne getirdigi cok rahat hissediliyor bence. buradan hareket ediyorsuz siklikla.


  • songforsomeone  (09.10.23 11:00:12) 
Eğer karşındaki hassas, empatisi yüksek biriyse, dikkatli biriyse sen normal davranırken nötr haldeyken gözündeki o hüznü görüyor, samimiyetim varsa ben farkettiğimi hatrını sorarak belirtirim.


  • mslny  (09.10.23 11:01:37) 
Hal tavır her zaman belli etmeyebilir. Yaklaşık 100 tane duygu var genel bilinenler dışında. Kişi kendi de bilmez çoğu zaman. Şiddetsiz iletişimde duygu tahmini yapmak da eğitimin bir parçası ama bunu karşı tarafın hikâyesine göre yapıyoruz genel olarak. Fiziksel tepkiler çoğu zaman kişiye özel olsa da belli başlı formlar var elbette fikir veren. Vücudun bükülmesi kaslarda gerginlik yüz hatlarında değişim vb.
Birden fazla Duyguyu yoğun hissedebiliriz tetiklendigimiz zaman, aynı anda üzgün sinirli kafası karışık olabiliriz. Kendi duygularını tanımak da Empatik yaklaşımda şarttır doğru tahmin için. Duyguyu belirlemek de neye ihtiyacımız olduğu konusunda yönlendirici olur sonra bize.
Bkz. Şiddetsiz iletişim
  • hasmetizm  (09.10.23 12:29:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.