[]

Berlin'de kreş

Ocak ayında 1 yıllığına Berlin'e yerleşeceğiz. 3.5 yaşındaki çocuğumuzu da kreşe vermek istiyoruz. Zaman kazanmak adına ocak ayına kadar yapabileceğimiz bir şey var mıdır? Aylarca sıra beklediğini söyleyenler var, şimdiden Türkiye'deyken sıraya girmek mümkün mü?




 
kayit sirasina girmek icin muhtemelen ikametgah(anmeldung) isteyeceklerdir. ama bir ihtimal sizin durumunuza ozel istisna olusturabilirler. bunun icin kres mudurlerine e-mail yoluyla ulasmaya calisin. yardimsever birine denk gelirseniz problemi cozebilir. alternatif olarak ozel kreslere de bakabilirsiniz, eger kres cikmazsa zor durumda kalmamak icin.

kres isi, ev problemi ile birlikte berlinde en buyuk problemler. oyle ki hamilelik sirasinda insanlar kres sirasina kaydoluyorlar. yeni tasinanlari ilk bir iki sene en cok zorlayacak konular bunlar.
  • emrahday  (09.10.23 10:49:17 ~ 10:49:35) 
uzaktan bir şey yapabilmeniz zor gibi. ne adresiniz belli, ne anmeldung'unuz var. bu yola baş koyup berlin'deki yüz kitaya mail atarsanız belki bir tanesi döner, onun da garantisi yok. berlin'e gelip sabit bir adrese yerleşir, anmeldung yaparsanız bulma şansınız artar yine de. bir de hangi mahallede, hangi semtte yaşayacaksınız, belli mi? berlin kocaman bir şehir. bir saat uzaklıkta bir kitaya çocuğu her gün götürüp getirmek ıstırap olabilir. ayrıca öyle kitalar var ki insan çocuğunu emanet etmek istemiyor. önce bir görüp beğenmeniz lazım.


  • sir gawain  (09.10.23 13:12:53 ~ 13:14:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.