[]

Elektro Gitara Giriş 1

Merhaba. Elektro gitar alacağım. Fender'in Stratocaster modellerinden biri olacak. Bunun yanında kalan bütçeyi tamamen amfiye mi bağlayayım yada orta karar amfinin yanında pedala mı yöneleyim?




 
Normal şartlar altında hali hazırda gitar çalan birine güzel bir amfi profiling pedal al güzel güzel takıl evde de bi ses kaynağına bağlarsın derdim.

Fakat gitar çalmaya yeni başlayacakken pratiklik ve basitlik çok önemli o sebeple kötü olmayan 30 watt'tan aşağı olmayan bir gitar amfisi almanız çok hayırlı olur elinize alıp bir düğme ile çalmaya başlamanız için.

Ki sonra mevzu ilerlerse güzel bir pedal alıp aynı amfide kullanabiliyorsunuz da ses çıkaracak bir kutu hep lazım olacak.

Strat alıyorsanız amfiyi de boş geçmeyin bence fender, marshall, blackstar, orange gibi düzgün markaların giriş segmenti olmayan bir modeli mutlu eder.

Hatta marshall katana gibi kendi içinde amfi modellemesi olan bir amfi ve footswitch alırsanız çok uzun yıllar kullanırsınız mega müzisyen olsanız dahi bir işinize yarar.
  • hedep  (08.10.23 23:58:22) 
scarlett focusrite solo gibi bir ses kartı alıp gitarı bilgisayara bağla

amplitube uygulamasıyla şöyle bir sürü pedal ve amfi modellemesini istediğin gibi dizip denersin
encrypted-tbn0.gstatic.com

bir de kulaküstü kulaklık alırsan kimse de rahatsız olmaz sen gitarını öttürürken :)
  • freebird5406_2  (09.10.23 00:04:15) 
@hedep ve @freebird5406_2 teşekkür ederim. Peki Boss ME-80 Efekt Prosesörü işimi görür mü? 20-30 watt amfi ve bu prosesör nasıl olur?


  • silah taciri  (09.10.23 03:04:35) 
şimdilerde ev için ses kartı daha mantıklı ses kartı ile ucuz amfi ve pedallardan daha güzel sesler alınabiliyor. daha sonra devam edeceksen pedal ve amfi de alabilirsin


  • edaddy  (09.10.23 11:27:43) 
Ses kartıyla bence uğraşmayın her gitar çalmak istediğinizde dur bilgisayarı açayım yazılımı açayım hevesiniz kalmaz. (Mesleğim müzik teknolojisi evde de sahnede de çok yıllardır ses kartı + amfi modellemesi kullanıyorum buna rağmen başlangıçta tavsiye etmiyorum)

Boss me 80 işinizi görür fakat hem pedal hem amfi ihtiyacınız yok üzerinde clean/drive ve reverb olan bir amfi alsanız her türlü uzun süre işinizi görür. Blackstar, Vox, Marshall, Fender bunların kendi üzerinden çok efektli amfileri de çözüm olabilir. Pedala vereceğiniz bütçeyi de amfiye katarsanız çok daha tatmin edici sonuç alabilirsiniz. Gitar mevzusunda ses her zaman kabinden çıkıyor sesi en dramatik etkileyen şey de kabin. (Profiling, sim mevzuları hariç orada da IR konuşuyor)
  • hedep  (09.10.23 12:13:06 ~ 13:08:22) 
@hedep peki amfi olarak önerebileceğiniz bir model var mı? Bütçe max. 15


  • silah taciri  (09.10.23 18:16:42) 
Roland Cube 10 serisi satışta var şu an 3 kanal amfi 4 tane de fx var üzerinde
20 olsaydı hemen aşırı alın derdim 10 bi gidip zuhal'de denemek isteyebilirsiniz ev için kafidir aslında
www.zuhalmuzik.com

Boss Katana 50 bu da amfi modellemesi bir arkadaş İnternetten ton indirip atabiliyorsunuz dahi kendi üzerindeki tonlar da başlangıçta üzmez epey fx'i de var
www.zuhalmuzik.com

blackstar core40 yine modelleme bir sürü fx black star dijital modelleme işini biraz daha iyi yaptı sanki diğer arkadaşlara göre diyorlar uzun süre geçirmedim kendisiyle
www.do-re.com.tr
  • hedep  (09.10.23 18:31:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.