[]

Çocuğum Için yatırım hesabı

Merhaba

Küçük 2 yasinda kızım var. Benim ve eşimin ailesi zaman zaman kızıma altın, dolar benzeri harçlık vermek istiyorlar.

Bende bu harçlıkları eurobond ya da başka bir yatırım aracına bağlayıp enflasyon karşında değer kaybetmeyin 10-15 yıl boyunca değerlenebilecek bir yatırım aracı arıyorum.

Var mıdır bu konuda önerisi olan.

 
ben olsam harçlıkları türk lirasına döner hisse senedi fonlarından birine yatırır ve 20 sene dokunmazdım. kızım hayata 5-0 önde başlardı. siz bilirsiniz tabii.


  • orient blue  (08.10.23 21:09:36) 
orient blue +1 fon sepeti yapabilsiniz, ancak daha iyi bir getiri istiyorsanız aktif olarak yönetmeniz getirinizi attıracaktır.
Örneğin için şu an ucuz kalan altın alıp , altın yükselişini bitirdikten sonra, fonlara geçme vs. gibi.

Yani uzun vadede fonların getirisi iyidir, ancak aktif yöneterek bu gelirleri daha fazla da attırabilirsiniz.
  • Rao  (08.10.23 21:58:27) 
Yarı yarıya Fiziki altın ile Eurobond öneririm.


  • Mirket  (09.10.23 00:31:39) 
aynı sekilde 3 yaş bende de var ve verilenleri altın döviz olarak takip edip biriktiriyoruz. benim dedem de hisselere fonlara vs yatırmış zamanında ellerimizde bir sürü değerli kağıtlar duruyor halen ve hiç bir değeri yok, büyük şirketler batmış. aslında isim değiştirilerek hortumlanmış. 5-0 önde başlayamadık yani.


  • bisorumvargaliba  (09.10.23 04:23:01) 
Viennalife sigorta firmasını araştırın. Sadece iki ana ürün üzerine satış yapan yabancı bi sigorta firması. Benim çocuğum yok, farklı bi ürününü kullanıyorum. Hatta para biriktirme aracı olarak kullandığımdan iki farklı tutarla gidiyorum. Biri kendime, biri kardeşim niyetine yaptım. O parayı ona ayırdım yani. İsterseniz kendi danışmanımı yönlendirebilirim. Siz ve eşinize online olarak 15dk kadar bir sürede konuyu anlatır.

Genel hitap ettiği kesim üst düzey yöneticilerdir. TL üzerinden işlem görmüyor çünkü. Bir çeşit dövize endeksli sigorta gibi bir şey fakat insanlar bunu parasını değerlendirmede bir sepet olarak kullanıyor çünkü 15yıl sonunda dönüşü çok güzel oluyor ve yatırdığınız para yok olmuyor. Ayrıca size bir şey olursa da evladınıza ciddi bir miktar birikim kalıyor.

Hatta bri dk. Bana iletilen mesajı bulayım size. Direkt alıntılayım;

“Ülkemizde sigortalar senelik olarak yapılır ve mantığı da şöyledir; risk gerçekleşirse ödeme yapar, gerçekleşmezse ödediğin para sigorta şirketine kar olarak kalır.

Biz de şöyle oluyor 15 yıllık bir çalışma yapıyoruz 1 günden 15 yılın sonuna kadar bir teminat belirliyoruz. Allah göstermesin size bir şey olması durumunda çocuğunuza ve eşinize kalacak bir teminat ‘örnek veriyorum bu teminat 100 bin dolar olsun’ ecelen ya da hastalık sonucu size bir şey olması durumda geride kalanlara bu 100 bin dolar teminat ödeniyor. kaza sonucu bir yaşam kaybı olursa (ev kazası, iş kazası , trafik kazası, deprem) teminat çarpı 2 oluyor ve 200 bin dolar ödeniyor. buna karşılık kişinin yaşına ve cinsiyetine bağlı olarak sabit bir prim çıkıyor.bu da örnek veriyorum aylık 100 dolar olsun 15 yılda her ay 100 dolar ödediğinizde 180 ayda toplam 18 bin dolar para Ödemiş oluyorsunuz. süre sonu geldi çok şükür hayattasınız herhangi bir risk gerçekleşmedi, Ödemiş olduğunuz tüm parayı dolar olarak geri iade alıyorsunuz.

Ayrıca brüt maaşla çalışıyorsanız %15 ile %40 arasında vergi matrahınız var ortalama vergimi matrahınız %35 diyebilirim. Her ay 100 dolar ödediğinizde 35 dolarını maaşınızla birlikte geri iade alıyorsunuz dolayısıyla size maliyeti 65 dolar olmuş oluyor. içeride 100 dolar biriktirmiş oluyorsunuz. bu da hiçbir yatırım enstrümanında elde edemeyeceğiniz bir kazanç anlamına gelmiş oluyor.

Fayda özetleyecek olursam 15 yıl içerisinde size bir şey olmaz durumunda geride kalanlara 100.000 dolara 200 bin dolar teminat bir şey olmadığı noktasında ise paranız boşa gitmiyor dolar bazında peyderpey birikiyor artı her ay 35 dolarını geri iade alıyorsunuz hiçbir yatırım enstrümanı da elde edemeyeceğiniz bir kazanç. Burada her şey %100 devlet güvencesi altında ve ödediğiniz paralar haciz edilemez. Detaylı bilgi için dilediğiniz zaman 15 dakikalık bir zoom toplantısı yapabiliriz. “
  • halboyle  (09.10.23 21:13:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.