[]

BatıAlmanya'da yaşanacak şehir

Düsseldorf, Köln, Dortmund, Münster ve arada kalan diğer şehir ve bölgelerden birinde yaşayacak olsaydınız eğer hangisini tercih ederdiniz? Şehir hayatına alışmış bekar bir erkek için düşünelim. Bunlardan sadece Köln'ü çok az da Düsseldorf'u gezdim, diğerleriyle kıyas yapamıyorum.




 
bunlar doğu değil batı almanya


  • abelardo  (07.10.23 21:09:15) 
Batı Almanya demek istediniz sanırım. Bu şehirlerin tamamına gittim, Düsseldorf’ta da 2 ay kadar yaşadım. Bir tercih yapacak olsam Düsseldorf’u seçerdim. Büyük şehir her imkan var, diğer şehirlere ulaşım kolay ve Köln gibi döküntü ve kaotik değil.


  • but that was just a dream  (07.10.23 21:10:11) 
Köln ve Düsseldorf'ta bulundum benim tercihim Düsseldorf. Köln daha büyük ama daha kaotik.


  • biravekahve  (07.10.23 21:14:43) 
Doğuyu batıyı karıştırmışım. Teşekkürler @abelardo

Benim de üzerine en çok düşündüğüm Düsseldorf'tu zaten. Ev kiraları konusu peki diğer büyük şehirlerde olduğu gibi problemli mi?
  • beyfendi  (07.10.23 21:26:59) 
Münster daha güzel Düsseldorf'tan bence ama sadece Düsseldorf'ta büyük şehir havası var bunlar arasında.
Ben Münster'de yaşamak isterdim yine de.

Dortmund gibi bir hata yapma ama.
  • bohr atom modeli  (07.10.23 22:24:46) 
Düsseldorf


  • abi bi dizi buldum on numara  (07.10.23 23:02:14) 
Bunlarin icindeki tek gercek sehir dusseldorf. gerisi bos.


  • glore  (07.10.23 23:19:08) 
Ben içlerindeki en büyük şehir olarak Köln'ü seçerdim. şehir hayatına alışmış bir bekar erkek için özellikle diğerleri köy gibi kalabilir.


  • king lizard  (08.10.23 02:27:56) 
düsseldorf +1

bonn da güzel ama kücük bir sehir. sehir hayatina aliskinsan sikici gelebilir.

evet köln daha büyük bir sehir olabilir ama bu "ruhrgebiet" sehirlerinin özelligi birbirlerine cok yakin olusu ve aralarinda vizir vizir tren calismasi. yani senin istanbul'da karsiya gecmenden daha kisa sürede düsseldorf'tan ya da bonn'dan köln'e gidebilirsin. köln'de olup sehrinde olmayan bir sey varsa (konser, etkinlik, is vs.) onu da kacirmazsin.
  • sir gawain  (08.10.23 11:01:50 ~ 11:04:39) 
Köln. Düsseldorf daha sakin, sıkıcı gelebilir.


  • asteriks  (08.10.23 11:39:49) 
Göcmenin göcecegi yer Köln.

Sehrin mindseti, farkli olani kabul etmek üzerine. LGBT bireylerden, ücüncü dünya göcmenlerine, Amerikan jazz sanatcilarina herkes burada.

Öyle rahat insanlar Almanya´da baska sehirde yok. Genel olarak sevecen,konuskan ve acik goruslu olmak Kölnlü olmakla bir tutulan özellikler.

Düsseldorf üzerinden baska sehirleri gitmeyi unutun. Deutsche Bahn ile her yere, özellikle NRW eyaletinde gec kalirsiniz.

Dortmund, Münster kültür hayatinda biraz sinifta kaliyorlar bu karsilastirmada. Düsseldorf da iyi bir secenek, ancak büyük sehir hareketliligi yok.
  • buf-e kür  (08.10.23 12:25:29 ~ 12:26:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.