[]

Trafik Kazası ile ilgili

Merhaba sayın arkadaşlar

Babam aracıyla park halinde içinde beklerken acemi bir sürücü arla tamponuna vurmuş. Göçük oluşmuş.

Karşı tarafın trafik sigortasından hasarın tazmini için babam anlaşmasız bir kaportacıya gitmiş. Kaportacı dosya açmış. Araç benim adıma kayıtlı olduğu için, benim telefonuma karşı tarafın sigorta şirketince bilgi mesajı geldi.

1 hafta sonra usta arabayı yaptı. Bana tamir sonrası arabanın fotoğraflarını attı bugün.Ibanı mı istedi. Gönderdim.

Bir de p tesi için vekalet vermem gerektiğini belirtti. Noterden vekalet verirsem aracı teslim alabileceğimi belirtti.

Araç benim adıma ama daha önce hiç kazaya karışmadım.

Karşı taraf sigorta şirketi internet sitesi üzerinden hasar dosya bilgisi görüntüleme yaptığımda; ekspertiz raporu onay beklşyor yazıyor. Eksper veya sigortayı arayıp bilgi almak istedim hafta sonu olduğu için ulaşamadım.

Ustaya noterden vekalet vermemde bir sakınca var mı? Vekalet verirken vekalet içeriğinde dikkat edilmesi gereken bir husus var mı? Şimdiye kadarki süreçte size anormal gelen bir durum var mı?

Hakkınızı helal edip bilgi ve tecrübenizi paylaşır mıydınız? Ben bilip denk gelsem size elimden geldiğince yardımcı olurdum..

Saygılar

 
Eğer siz tamiri yapan ustaya hiç bir ödeme yapmayacak, usta ödemeyi sigortadan alacaksa evet vekalet gerekli.

Ama burada tuhaf olan sizden iban istenmiş, sigorta şirketi parayı size atacaksa vekalet neden istendi?

Vekalet verecekseniz çok ayrıntılı yazın, sadece bu olay için, bu plaka için, bu sigorta şirketinden, bu hasar için ödeme alma hakkında vekalet verin.

Ya da ustaya ödemeyi siz yapın, ekspere de iban bilgilerinizi ve aracın tamir fotolarını atın. eksper dosyayı kapatsın ve sigorta şirketi parayı ibanınıza atsın.
  • John Bloor  (07.10.23 12:48:27) 
Vekalet neden anlamadım? Sigorta sana parayı atar sen ustaya verirsin.


  • mikahakkinen  (07.10.23 14:11:26) 
@mika

usya değer kaybı için dava açalım para alalım demişti onun için istedi sanırım ama ben şu an öyle bir aksiyon almak istemiyorum demiştim.

normal hasar dosyası açılışı için vekalet vermek gerekmiyor değil mi?

benim bildiğimde sigorta parayı benim ibanıma atacak ben ustaya atacağım..
  • digits  (07.10.23 15:17:38) 
para bana->ben ustaya +1
vekalet neden anlamadım.
benim başıma geldiğinde usta parayı benden istedi sigorta sana yatıracak dedi. Ben de güvendiğim yerdi parayı verdim arabayı aldım. Para sonra bana yattı sorun olmadı. ama genelde nasıl yapılıyor bilmiyorum.
  • benim bir gizli bildiğim var  (07.10.23 16:38:14) 
Tampon için dosya açmak bile aracı kazalı göstericek. Ha benim için önemli değil, ama satarken sorarlar. Karşı taraf cebinden karşılamayı ret ettiyse araçta iyiyse değer kaybı açılabilinir.


  • mikahakkinen  (07.10.23 17:47:41) 
vekalet yok!
vekalet şu demek usta yaptığı işlemden fazla parayı alacak.
o iş öyle olmaz. öncelikle sigortacınız kim onu arayın destek isteyin. poliçenizi kim kestiyse hasar sürecini yönetme görevi de onun. sizin bilmediğiniz işlemlerde size bilgi vermekle yükümlü. yok öyle poliçeyi keseyim sonra müşteri ne hali varsa görsün demek.
gelelim konunuza. süreci en başından yanlış yönetmişsiniz haliyle işlemler hakkında bilginiz olmadığı için, bundan sonrasında ustaya uymanız lazım ama iş işten geçmesin, vekalet falan vermeyin, sigortacınızı arayıp sürece dahil edin, edemiyorsanız siz arayıp sigorta şirketinden ödeme tutarını öğrenin, ustayla işlem ücreti üzerinde pazarlık yapıp bir fiyatta netleşin, sigorta şirketinden ödemeyi alıp ustaya hakkını verin.
bu tip anlaşmasız özel servisler ne yazık ki bazı eksperlerle anlaşıp 5 binlik hasarı 8-10 bin girip bir şekilde bu parayı sigorta şirketinden alıp şirketleri dolandırabiliyor. bu da size ve karşı tarafa fazla tramer kaydına sebep oluyor. hasarınızı giderin fazlasını talep etmeyin.
hiç bir çözüm bulamıyorsanız, elimden geldiğince yardımcı olabilmek adına özelden cebimi veriyorum sıkıştığınız yerde arayıp telefonda bilgi, destek isteyebilirsiniz. sigorta brokeriyim, bildiğimce destek verebilirim.
geçmiş olsun.
  • erty_ksk  (07.10.23 20:45:55) 
hepinize çok teşekkürler


  • digits  (08.10.23 07:31:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.