[]

Brita sürahi vs su arıtma cihazı

Merhabaaa,

Annem damacana suya sürekli zam geliyor diyerek brita sürahiye geçmek istediğini söylüyor. Bildiğim kadarıyla brita sadece kirece karşı etkili. Suyun içindeki klor için brita'nın pek bir yardımı olmuyor.

Bir senelik filtre + brita sürahi 1600-1700 liraya geliyor. Bunun yerine biraz daha para verip bir su arıtma cihazı taktirsak diye düşünmeye başladım ama bu evde kiracıyız. Mutfak tezgahını delmek vs gerekir mi bilmiyorum. Belki mutfak tezgahından bağımsız, içine konulan suyu aritan bir cihaz bulmalıyız?

Hangi marka su arıtma cihazını önerirsiniz?
Brita almak yeterli mi?

Teşekkürler arkadaşlar.

 
Brita konusunda fikrim yok.

Su arıtma cihazı ise ters ozmos su arıtma cihazlarının alayı aynı üzerindeki etiket değişiyor yalnızca. Zaten filtreleri altı ayda bir bir kısmını yılda bir alayını değiştirdiğiniz için bambaşka bir arıtma cihazı olmuş oluyor.

Eğer musluk tezgahtan çıkan tiplerden ise (eski tip duvardan değilse) hem arıtma su hem de şebeke suyu bağlanan musluklar var kullanışlılar epey.
  • hedep  (07.10.23 11:34:46) 
Trita kullanan yakınlarım memnun değil.

Çok aşamalı cafcaflı cihazlara kaçmadan sade tezgah altı bir arıtma cihazı alırsanız daha iyi olur. Onlarında su arıtma miktarına göre değişse de 6 ay da bir filtre değişikliği gerekiyor. bir de 1 litre arıtılmış su için 5 litre atık su oluşturuyor gibi olumsuz durumları vardı.
  • digits  (07.10.23 11:57:35) 
ben yıllardır brita kullanıyorum, gayet memnunum. web sitesinde sadece kireci değil kloru da filtrelediği yazıyor. lezzet olarak damacana suya da çok yakın olduğunu düşünüyorum. tezgah altı sistemler daha iyi filtreleme yapıyordur muhtemelen fakat maliyet ve pratiklik açısından bence brita daha iyi.


  • orient blue  (07.10.23 13:28:24) 
Bem brita dan memnunum,arıtma cihazı fazla su tüketimi yaptığı için istememiştim.


  • brnbrs  (07.10.23 14:55:45) 
brita su arıtma değil ki.
doğru düzgün su arıtma cihazı almanız lazım .

  • alicandan  (08.10.23 09:27:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.