[]

turkcell, paycell, play store, ea sports kazığı/dolandırıcılığı

arkadaşlar şu başlıkta yazanların hangisinden kaynaklı bilmiyorum ama büyük bir kazık yemiş ya da dolandırıcılığa uğramış durumdayım. biraz uzun, anlatayım.

11 yaşındaki oğlum telefon üzerinden fifa oynuyor. ücretsiz bir oyun. in app satın almalar var ama bilirim öyle şeyleri sormadan almaz, sorsa da ben almam. zaten alırken şifre mifre soruyor bildiğim kadarıyla öyle kolayca alınmıyor.

ağustos ayında tatildeyken geldi, arkadaşında görmüş, şunu alabilir miyim dedi, 130 liralık bir paket. ne halta yaradığını falan da bilmiyorum, oğlan biliyor, anlattı, pek de anlamadım. işte bişey paketi dedi, nolur dedi, bi daha hiçbir şey istemiycem nolu dedi, çok istedi. eh dedim sadece tek seferlik. girdim, ödeme sayfasına yönlendirdi, faturama eklenecek şekilde satın aldım gönderdim.

ağustos faturası bir geldi 3000 lira. girdim detaylarına baktım, turkcell paycell üzerinden 300- 600 200 bir sürü ödeme, hepsi o tarihten sonra başlıyor. yok fifa 30 indirimi, yok fifa bilmemne abuk subuk paralar çekilmiş. fatura 25'înde kesilmiş, bana 28'unda gelmiş, 3000 lira kesilen faturada var, bir 3000 lira da 25'inden sonra 28'ine kadar var. yoplam 6000 lira ne idüğü belirsin paralar çekilmiş durmuş.

benim oğlan paralı olduğunu bildiği şeyi sormadan almaz. tahmin ettiğim kadarıyla bu ilk aldığımız zıkkım her neyse bir şeye izin vermiş, oğlanın oyun içinde bugüne kadar hep ücretsiz, oyundan oynadıkça kazanılan altınla elmasla yaptığı bütün o kutu açmai paket açma işlemlerine çaktırmadan altınlar elmaslar satın almış. oğlan tabii ne bilsin, orada altın var elmas var paketi açıyor. bittikçe oyun otomatik satın alıp para çekiyor. oğlan bunu nasıl fark etsin?

velhasıl 1 ayda 6000 liralık olduk. turkcell'i aradım, paycell dedi. paycell'i aradım, ne olduğunu da bilmiyorum, harcama limitini sıfıra indirdi, yenisi çekilemez dedi. e dedim bi itiraz falan, onu dedi google play store'dan. oraya girdim, her harcamaya tek tek itiraz ettim ama telefonla arayıp konuşabileceğim bir muhatap yok. itiraz sonucu toplam 300 liralık 2 harcamayı iade etmişler. e ötekiler? yani nasıl edeyim de buna bir itiraz edeyim, resmen tuzak kurar gibi bir ürün satıp, üzerinden nasıl oluyorsa otomatik ödemeye alıp keriz silkelemişler. bu paraya satın aldığım şeyin ne olduğunu bile bilmiyorum anasını satayım.

bu paraya itiraz edip almanın bir yolu var mı? ulan fifa indirimi diye 600 lira çekmek nedir vicdansızlar, çektiğiniz paraya ps5 için 3 tane fifa satın alırım be.

 
Operatörler o kadar masum değiller. ben de kendi operatörümde yaşadım benzer durumu. İnternette sadece bir bağlantı linkine tıklamayla YouTube gibi bile tanınmayan bir video sitesine ücretli üye olmuş oldum.
Her at otomatik ücret kesilecekmiş falan...

Bu gibi şeyler, operatörün bilgisi dahilinde olmadan olmaz. En azından bu işlere aracılık ettikleri kesin.
Çünkü hattımızdaki TL bakiyemiz (burada bir tür banka niteliği taşıyan operatörün kayıtıları dahilinde olan bir durum.

Konunun üzerinde durun. müşteri hizmetleri vs. gereken adımları atın.
Ayrıca telefon üstünden her tür satın alma işine hattınızı kapattırın.
Kredi kartları gibi elini veren kolunu kurtaramıyor.
  • diyecevaplandı  (07.10.23 10:37:37) 
yapabileceğiniz pek bir şey yok. sonuçta onların hedef kitlesi zaten çocuklar. bilip bilmeden alsınlar da para kazanalım mantığı. etik mi. tabi ki değil. anca müşteri memnuniyeti kapsamında faturayı düşürürlerse yaparlar ki ondan da emin değilim.

eğer oynanan oyunlar offline oyun ise yani bir sunucuya bağlanmadan oynanıyorsa oyunların internet bağlantılarını kesebiliyorsunuz. onu araştırın. diğer şeyler internete bağlanırken oyun bağlanmamış oluyor dolayısıyla bu riskleri ortadan kaldırıyorsunuz. bu da ileriye dönük bir engelleme yöntemi olabilir sizin açınızdan.
  • mr.goodcat  (07.10.23 11:28:59) 
operatöre kep resmi posta adresinden oda olmazsa mail ile yazıp işlemerin tarafınızca yapılmadığını belittip ücret iadesi talep edin, yazı olumsuz gelirse cevap yazısı ile birlikte gerekli fatura ve belgelerle hakem heyetine başvuruda bulunun


  • Rao  (07.10.23 11:37:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.