[]

intikam iyi bir sey mi kotu bir sey mi?

Biri bize bir sey yaptiginde unutmali miyiz? Yoksa bizde benzer bir sekilde denk bir sey yapmali miyiz?

Etik ve ahlak acisindan da degerlendirebilirsiniz


 
Ben kendime yapılmasını istemediğim birşeyi başkasına yapmam.

Biri bir hata yaptıysa yutmak zor iş. Birşeylerden ödün veriyorsunuz. İçeriğine göre hareket ederim hep.

Yani tamamen örnek; sevgiliysem ciddiyse devam istemediyse eyvallah derim. Daha kötüsü yaşanmadığı için devam ederim. Yada söz verdi tutmadıysa, kârdır derim. Sonuçta tüm insanlar değerli şeyleri ellerinde tutamıyorlar. Ama yalan söylendiyse, yüzleşirim. İçimdekileri söylerim ve bir daha dikkate almam.
  • baldan kaymak  (06.10.23 23:19:58) 
bir faydası olcaksa, fazla efor gerekmiorsa, pskilojik açıdan yormayacaksa yapılabilinir
zaten yaşatılan yaşanır

  • bir soru sorcam  (06.10.23 23:22:31) 
Ingilizce varsa su videoda cok detayli bir sekilde masaya yatiriliyor bu sorun:
www.youtube.com

  • hot potato  (06.10.23 23:41:45) 
bence unutmak enayilik

ama intikam alma duygusunu sürekli taşımak çok yıpratıcı

kafaya takmamak, zamanı ve sırası geldiği zaman golü atıp intikam almak en güzeli. ne de olsa intikam soğuk yenilen bir yemektir. intikam duygusunu sıcak bir şekilde uzun süre taşımak kötü bir şey

etik ve ahlak açısından değerlendirmedim
  • abelardo  (07.10.23 00:20:28) 
intikam, hukukun üstün olmadığı, düzgün uygulanmadığı ülkelerde daha çok hissedilen bir duygu bence..

Eğitim ve hukuk sistemi düzgün işleyen bir ülkede intikam hissi serserice bir his...
  • digits  (07.10.23 12:00:26) 
siz bir eylemde bulunmuşsanız bile kişi yaptığının karşılığı bir şekilde , bir zamanda bulacaktır, eğer buna inanıyorsanız, rahatlarsınız, eğer degilse enerjinizi kurban etmeye hazırsınız demektir


  • Rao  (07.10.23 12:17:22) 
İntikam iyi bişey mi kötü bişey mi? - kötü bişey

İntikam alır mıyım? Yapana, yapılana, bana etkisine göre değişir. Yapmam diyemem. Psikolojimin ne kadar bozulduğuna da bağlı olarak değmez deyip çok affetmişliğim var.
  • naksidil  (07.10.23 12:51:03) 
birinin bize bir şey yaparkenki ruh hali ve koşullarını muhakkak değerlendiriyorum kendi adıma. hepimiz insanız, bazen hiç farkında olmadan, gayet insani içgüdülerle de başkalarını üzüp kırabiliyoruz. hayat ve insan psikolojisi lineer bir çizgiden oluşmuyor. böyle durumlarda niyete odaklanıyorum ben. gerçekten insani bir tökezlemeyle mi yaptı o davranışı, yoksa bir irade göstererek bıçağı sokup üstüne bir de çevirdi mi. davranış derken gündelik yaşama dair şeylerden bahsediyorum bu arada.

insani bir tökezlemeyse bu konudaki kırgınlığımı, kızgınlığımı düzgün ifadelerle paylaşıyorum. karşı taraf yapıcı biriyse iletişim ve paylaşım onarılıyor, yapıcı değilse elenip gidiyor, bu durumda da zaten çok umursamıyorum.

irade göstererek bana o hareketi yaptıysa, şiddet veya öfke sorunu yoksa yine düşüncelerimi kısa ve öz, tartışmaya ve spekülasyona kapalı bir şekilde paylaşıp iletişimi sonlandırıyorum. bahsettiğim problemleri varsa, tartışmaktan beslenen negatife odaklı biriyse, benim düşünce ve duygularımı paylaşmam, öfkemi yansıtmam beni daha büyük bir kaosa, toksik bir zemine, seviyesiz bir noktaya çekeceği için sıfır tepkiyle iletişimi derhal sonlandırıyorum. bir süre kendi içimde öfkemi, kırgınlığımı taşısam da bununda bir deneyim olduğunun idrakiyle bunları ardımda bırakıyorum. bunları taşımak çok gereksiz yükler olarak geliyor bana.

bu yazdıklarımı her seferinde tabi ki %100 uygulayamıyorum ama mümkün mertebe bu yol haritasıyla ilerlemeye gayret ediyorum.
  • Phoebe  (07.10.23 15:06:33) 
ben alıyorum bir akrep burcu olarak, ben almazsam ilahi adalet alıyor.


  • babemsi  (08.10.23 00:18:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.