[]

Ev sahibinin bizi engellemesi

3 aylık kiracıyız eşimle. Kapalı bir balkon var salonda fakat salon ve balkon arasında kapı yok, açık. Dedik ki çıkmada olsa bir kapı baktırabilirsiniz miyiz, 5-6 bin lira taktıramam dedi. daha sonra işi çirkefliğe vurdu, tutmasaydınız da aynı evler 19-20 binde siz 12 veriyorsunuz diye ve finalde hem beni hem eşimi whatsapp'tan engellemiş. her ayın 1'i geldiği vakit parayı yatırın diye bize yazıyor neyse diyorum. Halbuki kadınla olan sözleşmemiz de ayın 1-3'ünden herhangi bir gün ödeme imkanımız var.

Ben şimdi ne yapayım, intikamcı duygu ile mi hareket edeyim sakın mi kalayım, bana bir fikir verirseniz mutlu olurum.


 
Sen de onu engelle 1-3 arası kiranı yatır geç intikam ne abi Ezel misin sen.


  • Bir ben var benden şurada  (06.10.23 19:24:04) 
polemiğe girme ve muhatap olma bence.


  • alicandan  (06.10.23 19:44:47) 
Siz 'kapı taktırın.' dediniz. O 'Hayır' dedi ve diyalog burada bitti. ve siz artık bir şey demediğiniz halde o uzattı da uzattı ve çirkefleşerek durduk yerde sizi engelledi, gibi anlatmışsınız.

Evi kiralama aşamasında kapı taktıracağına dair bir taahhüdü olmadıysa yasal olarak böyle bir şey istemeye hakkınız yok. Ha, ricacı olursunuz, yapar, o ayrı mesele.

Sakin olun bence. Kapansın konu.
  • Mirket  (06.10.23 20:06:15) 
Bence siz zorlamışsınız ev sahibini. Onun da tepesi atmış.


  • adwokat  (06.10.23 20:53:32) 
sakin kalın. aranızı iyi tutun. intikam kimseye yaramıyor.


  • Leonardo~Da~Vinci  (06.10.23 21:14:08) 
öncelikle size bu ülkede kiracı olup, çok şey yaşamış biri olarak sözüm bu ülkede bu şartlarda kiracı olarak yaşanmaz ne yapıp edip yoksa kendi evinizi alın, onuda alamıyorsanız bir toprak parçası alın.

Sorun şu ki ev sahipleri civardaki evlerin fiyatları attıkça hemen yeni eski kiracı ayrımı yapmadan kiraya verdiği evin fiyatını karşılaştırıyor öyle olunca hemen kendi kiracısı uzuca kalıyor kafasını yaşıyor. Meselinin özü bu , hal böyle olunca , gözünün üzerinde kaşın var bahanesi.

Sakin olup, hoş geçinmeye çalışın evden çıkana kadar , ama dediğim gibi tekraren ne yapın edin ev sahibi olun, bu daha iyi günler tünelin sonu karanlık
  • Rao  (06.10.23 21:42:26 ~ 07.10.23 00:33:14) 
E iyi de adam size kapı sözü vermemiş ki? Siz evi görmüş beğenmiş veya mecbur kalıp girmişsiniz. Baştan “kapıyı yaptır yoksa evi tutmam” deseniz de yaptıracağını sanmam. E o halde intikam almak durumu sıistimale girer. O da size kiraya fazla zam yapmıyorsunuz diye dayatırsa o zaman kapı istersiniz. Bence her şeyi kuralına göre isteyin. Bir kapı için kiranın yarısını harcamak istememesi normal. Ha siz de akpnin %25 zammından devam edersiniz olur biter.


  • Unde bach canim  (06.10.23 23:40:46 ~ 23:42:33) 
ev sahibi haklı. ben olsam ben de engellerdim mecbur olmadıgım bir şeyi yapmamı sürekli isteyen birilerini.


  • abelardo  (06.10.23 23:55:12) 
eve girdiğinde kapı varmıydı? yok
taktıracam dedi mi tutmadan önce? yok
senin yapacağın tek intikam kapı taktırmak olur.
  • jamswety  (07.10.23 00:01:55) 
Eğer bi seneden fazla oturacaksam ben en ucuz yollu bu problemi çözerim. Kapıyı taktırırım. Zaten kış aylarında iyi ki taktırmışız dersiniz, gözünüze görünmez ödediğiniz para.

Sonra çıkarken de kapıyı istiyo musun diyip ev sahibine satarım. İstemezse de çıkartıp çöpe falan atarım kapıyı. Eğer biraz ödeme yapmayı kabul ederse de kar etmiş sayarım direk. Kağının tüm masrafını çıkartmaya çalışmam.

Bence ev sahibinin böyle bir taahhütü olmadıysa konunun uzamasına sinirlenmesi ve sizi engellemesi normal. Çünkü böyle bir sorunluluğu yok.
  • zimbirik  (07.10.23 09:48:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.