[]

Ertesi gün iş görüşmesine gidecekken bugün başka yerden gelen iş teklifi vs

Aktif iş arama sürecindeydim. sürekli başvurular yapıp görüşmelere çağıran firmalara gidip görüşüyordum. Bu iki ay böyle sürdü, gorustuklerimden olumlu cevap gelmedi. Salı günü iki farkli yer aradı biri Perşembe yani bugün için, diğeri yarın için görüşmek istediklerini söylediler. Tabiki kabul ettim zaten sürekli görüşme halindeyim. Bugün görüşme yaptığım firma çok büyük müthiş bir firma. Görüşmem de iyi geçti ikinci aşamaya cagirabilirler(toplamda tüm süreç 4 asamadan olusuyormus). Bunun dışında 2 hafta önce görüştüğüm bir yer vardı. Bugünkü görüşme üzerinden bir iki saat geçtikten sonra arayıp sizinle çalışmaya karar verdik vs diyip maaş teklifi sundular. Kabul eder misiniz dediler kabul ettim direkt, yine orası da istediğim ve beni geliştirebilecek bir yer.
Yarınki is görüşmesine yine de gitmeli miyim? Orası da kabul ettiğim firma ayarında fakat daha çok tanınan bir şirket ama pozisyon olarak kabul ettiğim firma daha iyi. Yarınki işyeri toplu taşıma ile 3 saat sürüyor, arabam yok. Başka bir işi kabul ettiğim halde sadece görüşmek için yol eziyetini çekmeye değer mi? Sabah arayıp başka teklif aldığımi söylemem kötü mü olur? Yoksa yine de görüşmeli miyim?
Ayrıca son soru bugün görüştüğüm tüm firmaların içindeki en en süper firma ikinci görüşmeye falan cagirirsa ve diğer yerde ise baslamis olursam bu fırsatı kacirdigim için hep pişman olur muyum?

Çok uzun ve karisik yazdım galiba, okuyacak ve tavsiye verecek olan olursa çok teşekkür ederim şimdiden.

 
Kendi adıma cevaplayayım,

yarın olan görüşme kabul ettiğine eşdeğer olduğu için ben olsam yarın olanı iptal ederdim

bugün olanla süreci devam ettirir olumlu olması durumunda bugün kabul ettiğim işi bırakır oraya geçerdim
  • pislick0  (05.10.23 23:06:46) 
@pislick0 +1

Anlattıklarınızın özeti

1- İlk firma isim yapmış, güzel bir şirket. Bulunduğum yere 3 saat mesafede, ayrıca işe alım süreci devam ediyor.

2- İkinci firma ilkine denk kalitede ve gelişimime katkı sağlayacak, ancak bilinirliği daha az. Burası bana doğrudan iş teklif etti, ayrıca pozisyonum da daha iyi olacak ve diğerine göre daha yakın.

Cevap;

1- 2. firma.
2- Hayır kötü olmaz, devam eden süreçlerden birinin olumlu sonuçlandığını söyleyin. Bu normal bir durum.
3- Komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş, eğer iki firma arasında ciddi fark yoksa ikinci firmadaki şartlarınız çok daha iyi duruyor. Neden pişman olacaksınız? Buna geçerli bir cevap verebiliyor musunuz? Önemli olan bu bence.
  • akhenaten  (06.10.23 11:24:28 ~ 11:28:10) 
@pislick0 teşekkürler ben de iptal etmeyi düşünüyordum bu konuda desteklenmek iyi oldu:)
@akhenaten eşdeğer olan bugün görüşeceğim firmayla görüşmeyi güzel bir dille iptal ettim zaten sizin de dediğiniz gibi kabul ettiğim firma benim için daha iyi olacak öbürüne boşa zaman harcamaya gerek yok.
Ama bu ikisi dışında devasa bir firma var o apayrı onunla ilk görüşmemi dün kabul ettiğim yer aramadan önce gerceklestirmistim. Olumlu olup olmayacağı belli değil ve daha önümde 3 aşama var. Görüşmeye cagirirlarsa ve diğer yerde başlamış olursam görüşmeye gitmek icin izin almak ise yeni başladığım yerde sıkıntı olur. Ben de elimdeki bulgurdan olmamak adına kesin olmayan bir şey için görüşmelere gitmeyebilirim en son böyle karar verdim herkesin ve sizin fikirleriniz sonrası.

Teşekkür ederim:)
  • FreSh  (06.10.23 12:21:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.