[]

cilt bakım rutini yardım

okuduğum her şeyle kafam iyice karıştı. neyi, ne zaman, nasıl kullanmalıyım bilemedim. elimdeki ürünlerden bi rutin oluşturabilecek olan varsa nasıl mutlu olucam.

35 yaş. kuru, son 2 ayda hafif güneş lekesi olan bir cilt. elimde şu ürünler var:

*yağ bazlı temizleyici: clinique
*su bazlı jel temizleyici: celenes
*nemlendirici: maruderm
*göz çevresi krem: kiehl’s
*peeling: kil maskesi(nivea)
*serumlar: caffeine,niacinamide,hyaluronik asit,alpha arbutin(ordinary) ve c vitamini (purest)

 
Sabah:
Su ile yüz yıkama. Nemli cilde hya+niacinamide. Sonra nemlendirici. En son güneş kremi.

Akşam:
Yağ bazlı temizleyici>su bazlı temizleyici (ben sadece dermoskin köpük temizleyici kullanıyorum. kurutmuyor) Sabah temizleyici kullanmayın.

C vitamini > hya > niacinamide > nemlendirici (niacinamide ile c vitamini birlikte kullanılmaz diyenler var, kullanılabilir hatta yatıştırır diyen bir video (Çisem Çakır) izlemiştim. Arbutin ve caffeine için yorum yapamam)

Güneş lekesi için Kasım gibi Retinal ya da glikolik asit (örn: Doa glikolik tonik) kullanabilirsiniz. Aynı rutinde kullanmayın, bence birini bir dönem deneyin. Yüz yıkama>glikolik asit serum/tonik> 5dk sonra suyla tekrar yüz yıkama> niacinamide> nemlendirici)
  • zihua  (05.10.23 16:25:51) 
Bu kadar temizleyici ne işe yarıyor?


  • Kahvedesu  (05.10.23 16:38:36) 
1. Eger makyaj yapiyorsan veya cok gunes kremi falan kullaniyorsan (ki kullanmalisin), aksam iki temizleyiciyi de kullanmak mantikli. Once yag bazli olan sonra su bazli olan.
2. Kil maskesi: 80'lerden falan kalma bir anlayis. cope at.
3. Serumlari nemlendiriciden once temiz cilde uygulayacaksin. Cok karistirmaya gerek yok acikcasi, her aksam 1 serum seklinde git. Genelde the ordinary'nin serumlari ust uste surunce garip oluyor.
4. Uzerine nemlendirici. genel olarak gerektigini dusundugunden daha fazla nemlendirici surmek iyidir.
5. Goz kismina da goz kremini kullan. caffeine serumu da goz bolgesi icin ama ben bir fayda gosterdigine denk gelmedim. Goz kremi surmeden once azicik bundan surebilirsin ama opsiyonel.

Yapman gereken en onemli sey surekli gunes kremi surmek ve gunesten kacinmak. Bunu yapmazsan o lekeler cok daha kotulesecek, kacisi yok. Serumlar gozle gorulur bir fayda saglamaz leke icin falan tek basina.
  • hot potato  (05.10.23 19:12:19 ~ 19:42:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.