[]

ab vatandaşı eşi - vize sorusu

merhabalar, ben ab vatandaşıyım, eşim değil. almanya seyahatimiz olduğu için vize almaya çalışıyoruz ama idata'dan vize randevusu bulamıyoruz. biz de öncesine yunanistan seyahati ekleyerek şansımızı ordan deneyebiliriz diye düşündük.

kosmos üzerinden vize kategorisini ab vatandaşı eşi seçtiğimde ihtiyacım olan vize belgelerini gösteriyor. sanırım turistik kategorisine girmediği için herhangi bir konaklama/seyahat belgesi istemiyor. bu şekilde vize almayı tecrübe edeniniz oldu mu? uzun süreli vize alabilir miyiz bu kategoriden yoksa hiç fark etmez mi? eşimin daha önceden almanya-danimarka schengenleri var bu arada.


 
Hangi ülke vatandaşısiniz? Mesela İsviçre, İsviçre vatandaşları eşleri için şirket üstünden değil direkt kendileri Schengen veriyor. Biz şirketten almamistik. Ben konsolosluğa mail attim, randevu günü gelince eşim direkt gidip belgelerini verdi.

Tabii ki AB vatandaşı eşi olmanın ayricaliklari var. Vize için ücret ödenmiyor, çok daha az belge isteniyor ve süresi de daha uzun olabiliyor. Eşim daha önce başka ülkelerden Schengen almıştı. İsviçre'den sadece bir kere Schengen aldı, onda da 1 yıllık verdiler. Yani daha uzun süreli alabilir.

O yüzden şirket yerine direkt konsolosluk ile iletişime geçin derim.
  • fraise  (05.10.23 13:21:07) 
selamlar benzer durumda nasıl vize aldığımız bilgisini vereyim.

idata ya da kosmosa belgelerinizi hazırlayarak gidin (zaten evlilik belgesi istiyordu sanırsam sadece) randevu vs almanıza gerek yok. AB vatandaşı eşi olarak vize başvuru yapacağım dediğinizde sizi randevusuzda olsa alıyorlar ve ertesi gün vizeniz basılmış halde aracı kurumdan alabiliyorsunuz, ücreti 20 euro. schengen vize ücreti ödemiyorsunuz.

Direkt konsolosluk üzerinden de alabilirsiniz fakat öncesinde mail ile iletişim kurup hangi gün gelebileceğinizi teyit edin. konsolosluk üzerinden aldığınızda 20 euro aracı ücreti ödemiyorsunuz.
  • prezarlatif  (05.10.23 14:21:05) 
@ prezarlatif çok teşekkürler. şimdi idata'yı aradığımda randevusuz da gelebilirsiniz dediler. daha önceki vizeler 6 aylık, bunu ne kadarlık veriyorlar tahminen? ilerdeki seyahatlerimizi de sunalım mı daha uzun süreli olması için?


  • la mort heureuse  (05.10.23 15:04:19) 
genelde yıllık ya da 5 yıllık basıyorlar.


  • prezarlatif  (05.10.23 15:18:42) 
selam. ab vatandaşı eşiyim, bu sene yunanistan vizesi alırken kosmos'un benden aldığı belgeler şunlar:

-Pasaport
-Pasaport fotokopisi
-Kimlik fotokopisi
-Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği İkametgah QR Kodlu
-AB-GRC Eş kimlik-pasaport fotokopisi
-Evlilik Cüzdanı fotokopisi
-AB Evlilik Belgesi
-AB-GRC Eş birlikte seyahat dilekçe yazısı veya bilet
  • robin crusoe  (05.10.23 16:50:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.