[]

Su tasarrufuna yönelik bir ürün fikri

Kafamda böyle basit bir ürün fikri var, kullanımı tasarruf konusunda faydalı olacaktır diye düşünüyorum lakin hem üretim hem lisans vs konularında nereye danışmam gerek bilmiyorum. Hem anlatınca biraz komik gelebilir konusu itibariyle hem de birinin patente çökmesini istemem. Ne yapmak lazım?




 
Gerekli çizimleri ve çalışmaları yapıp faydalı model patent başvurusu yapabilirsin, ama kopyalanmasına asla engel olamazsın.

Büyük firmalar kopyalamaz, ama merdiven altı imalathaneler senden daha çok üretip senden daha çok satabilir eğer kolay üretilen bir ürün ise.

Gerçekten işe yarar ve satılacak bir ürün ise, güzel bir isim ile piyasaya girip sahteleri yapılana kadar yer edinebilir.

Böyle bir ürünün daha önce üretilmediğine emin misiniz bu arada?
  • John Bloor  (05.10.23 10:53:08) 
inan fikrin çok büyük bir değeri yok ve senden önce binlerce kişi bunu düşündü. ama kaç tanesi harekete geçip bunu hayata geçirdi bu önemli.

patent vs öncesi bu işi fiziksel olarak prototiplemeli ve çalışırlığını gözlemlemelisin ardından şu an fark etmediğin bir sürü modifikaysyon çıkacak. bunları da halledip kafanda oturtturken faydalı modelini patentini yazarsın.
  • orpheus  (05.10.23 18:08:26) 
@John Bloor ürün Japonya'da üretilmiş sonradan fark ettim ama bu ürün pille çalışıyor, benim aklımdaki ürün güneş enerjisi ile şarj olacak. Başka hox bor farkı yok adamlar aklımdakini yapmışlar. Yine de patent alınamaz gibi duruyor mantıken sadece şarj farkından dolayı. Neyse, hiç olmazsa sunum yapıp Çevre Bakanlığına, TÜBİTAK'a, uluslararası çevre örgütlerine vs göndereceğim. Tutarsa filan sevaba girerim :)


  • havadakarada  (06.10.23 00:08:46) 
hocam o üreten firma pilli olanı da, şarjlı olanı da, güneş enerjisiyle çalışanı da her türlüsünün patentini almıştır.

linkini ver de bakalım merak ettim :)
  • John Bloor  (06.10.23 11:45:23) 
Üsttekilere ek olarak patent işi için para lazım. Hem tescil çok para ve zaman istiyor hem de patentinizi ihlal edene dava açmak çok maliyetli.


  • peki madem  (06.10.23 11:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.