[]

Bu arkadaşa nasıl yardım edelim? (Psikolojik)

Bir arkadaşımız var, kadın. Mimar Sinan 'dan türk dili mezunu. Ve temizlikcilik yapıyor. Sıkıntı ise, böyle huylarınin olması, evine gelen erkek misafirlerin ayakkabılarını koklarken gormuslugumuz var. Affedersiniz bir müşterisi tuvaleti bastırmış onu nasıl temizlediğini anlatırken heyecanlandı kendinden geçti falan. Bakışları böyle hep ezik gibi. Aslında kitap okuyan biri ama erkekler karşısında hep aptal gibi davranıyor. Sürekli parasız kalıyor, ve sanırım daha 'baska' işler de yapmaya hazır. Gerekirse detaylandiririm. Bunun psikolojideki karşılığı nedir, yardım edilmeli midir, yoksa bu da onun hayatı mıdır? Çok yakın arkadaşım değil ama biraz acıdım. Hem de merak ettim, ona bir yardımım dokunmasa da bunlar psikolojik bir rahatsızlığın göstergesi mıdır diye?




 
aklıma "parafili" geldi. Bir konferansta dinlemiştim böyle farklı bir fantezi ama absürd/garip bir gereklilik (uyarılmak için pislik gereksinimi vs. mesela) psikolojik bozukluk olarak görülüyordu.


  • nhk ni youkosu  (04.10.23 01:56:58) 
Buna bakacağım. Açıkçası bana 'normal' gelmiyor. Düşündükçe hatırlıyoruz. Bir keresinde parkta otururken, bankta yeni tanıştığımız birisi de vardı, böyle yandan yandan kokladı gibi adamı. Hep bu tarz hareketler içinde, ama bunları bastırıyor da. Kendisiyle hiç konuşamadık.


  • fakat  (04.10.23 02:01:51) 
Ailesi yok mu?
Bu anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla kendisi içinde bulunduğu ruh halinin farkında değil gibi.

Ben olsam bana anlattığı garip şeylere gülüp geçmezdim, soğukkanlı bir şekilde durup bu sana normal mi geldi, normalde şöyle şöyle yapman gerekmez miydi, vs. sorular sorup gariplikleri biraz fark etmesini sağlamaya çalışırdım.
  • turuncu tonlarda  (04.10.23 08:47:54) 
Ailesi ile ilişkisini bilmiyoruz. Birisi yorumda normal bulmuştu da ona cevap vermiştim. Tanisaniz siz de arada kalabilirsiniz, çünkü böyle deli gibi de değil.


  • fakat  (04.10.23 13:08:56) 
Koprofili, ürofili, ayak, ayak kokusu fetişizmi, mazoşizm karışımı bir şey anlatmışsınız.

Kendisi de istiyorsa psikiartik yardım alabilir. Değer verdiğiniz bir arkadaşınız ise, önce konu hakkında bilgi sahibi olup sonra onun düşüncelerini anlayışla karşılayarak karşılıklı konuşmanızda fayda var.

Ama ben böyle mutluyum derse yapabileceğiniz bir şey yok.
  • Tina  (04.10.23 13:50:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.