[]

kioxia exceria sata ssd'yi nasıl bilirsiniz?

merhabalar,
5400 rpm hdd'li bir laptoba ssd takıp windows 10 kurmayı düşünüyorum. sistemde i5 4200m işlemci ve 8 gb ram mevcut. bilgisayar biraz eski olduğundan çok da yatırım yapmayı düşünmüyorum.

kioxia exceria 480 gb sata ssd daha yakın geldi bana. ne dersiniz?

 
Kioxia toshiba'nın bu sektördeki yeni adı. Toshiba da genel olarak iyi ürünler yapıyor bu alanda diye biliyorum. Ben flash belleğini kullanıyorum memnunum


  • nundu  (03.10.23 23:05:35) 
al geç ama Toshiba/Kioxia ömrü kısa diye bilinir. Ben hızlıca bir m2 ssd'sini aldım uzun yıllar kullandım, fakat programlarla ömrüne baktığında aynı yıl benzer şekilde kullanılmış Samsung %90 sağlık çıkıyorsa Toshiba %60 çıkıyor, ama bu ne demek bilmiyorum bad sector yok, disk ölmedi hala çalışıyor. Laptop zaten eski, sata disk alacaksın, Kingston da olur Kioxia da WD de, ucuz bulduğunu al geç bence.


  • nhk ni youkosu  (03.10.23 23:46:04 ~ 23:47:13) 
dramless ssd, kötüdür. şuan alınacak sata ssdler crucial mx500, wd blue ve samsung 870 evo.

üçü arasında çok büyük farklar yok. samsung biraz daha pahalı kalıyor... ben de yeni 2tb mx500 aldım gelmesini bekliyorum.

www.amazon.com.tr

farklı satıcılarda bi tık daha ucuza bulabilirsin belki, wd blue da biraz daha ucuz olabilir.


bunu kioxia kötü anlamında demiyorum ama model özelinde kötü bir model diyorum. yoksa crucial bx500 de kötü wd green de kötü...
  • konetsu  (04.10.23 00:10:45 ~ 00:17:07) 
bunu aldım, kullanıyorum, son durumu yazayım: 362 saatlik kullanımdan sonra disk sağlığı %99'a düştü, hem kioxia'nın resmi uygulamasından hem de crystaldiskinfo'dan baktım. nhk ni youkosu'nun dediği gibi ömrü daha kısa oluyor sanırım kioxia'nın. ama şu anlık herhangi bir alert de yok tabii, her şey optimal değerlerde. okuma/yazma hızı değerleriyse normal.


  • kesmekes laleler  (12.01.24 12:36:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.