[]

Kiracı olduğum evi alma ve kendi evimi satma hk.

Merhabalar,

Kendim şu an Tuzlada 5 yıllık havuzlu sitede 2+1 78 m2 evde kiracıyım, 3. senem olacak.


Aynı zamanda İstanbul Ataşehir İçerenköyde evim var 5 senesi dolmak üzere kiracı mevcut.

İçerenköydeki evde 30 yıllık bina ama cadde üzeri merkezi ve katta tek daire 3+1 110 m2 civarında.

Ev sahibim evi satmak istediğini emlakçı vasıtayısla iletti. Tatlı da bir insan mümkün olduğunca ben onu kırmamaya çalışıyorum o da beni.

Evi satmak zorunda olduğundan ve kiracılı evi satamadığından bana satmayı teklif etti emlakçı vasıtayısla.

Ben de emlakçıya durumumu izah ettim. Yeni bir eve çıkamayacağımı, en fazla yapabileceğimin kendi kiracıma çıkması ve benim o eve geçmem yönünde olduğunu söyledim. Burada da biliyorsunuz ki kimse çıkmak istemeyecektir, mahkeme yolu vs. 1-2 seneye kendi kiracımı çıkarsam anca geçebilirim.

Böyle bir kısır döngü var. Bu arada kirada 5 senelik olduğundan dolayı 3 de 1 fiyatına oturuyor kiracım, aynı şekilde ben de gelen kirayı direkt ev sahibime iletiyorum. (Ev sahibim kira ile alakalı hiç bir şey demedi)

Bu kadar infodan sonra soruya gelecek olursam.

İçerenköydeki evi satıp, oturduğum evi alırsam;

Eksiler:
3+1 ev m2 daha fazla olan ve katta tek daire olan,
Ataşehir İçerenköy merkezi konumda kentsel dönüşümle 7 milyona satılıyor genelde evler, şu an güncel değeri ortalama 3.8 milyon falandır.

Artılar;
Mevcut oturduğum ev kendimin olacak
Kapalı otopark, havuzlu 5 senelik sitedeki evimde (ev küçük yetmiyor bu arada) oturacağım, (1-2 seneye tanışmam gerekecek gibi)

Nasıl bir yol izlemeliyim? Çok arada kaldım, sizin de fikirlerinizi duymak isterim.

Teşekkürler,

 
Icerenkoydeki evi satip su an kiraci oldugum evden daha buyuk olan baska bir ev alip ona tasinirdim ben olsam


  • instant crush  (03.10.23 12:36:59) 
Biri ataşehir biri tuzla. Tuzla baştan kaybediyor.. tuzla'da uzun bir süre oturdum, tuzladaki villalarda değilsen değmez.

Ev zaten küçükmüş? Tekrar taşınacağın eve niye para yatıracaksın? Tekrar taşınırken yine para vermeyecek misin yeni evi almak için?

Ben olsam şimdiki ev sahibiyle konuşur, evi yeni alacak kişi oturmaya izin vermeyecekse taşınma masraflarını şimdiki ev sahibinden talep ederdim.
  • artci sarsinti  (03.10.23 12:37:23) 
1-2 seneye taşınacaksan bu evi almak mantıksız.


  • elorelia  (03.10.23 13:19:35) 
kendi kiracinla konusup kendi evine gecmek en mantiklisi su an.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (03.10.23 14:43:01) 
İçerenköy satılıp da tuzlaya yatırım yapılmaz.yarın öbürgün metro açılıyor.devasa bir havuz ve spor salonu yapılıyor.uçtu içerenköy uçtu ne tuzlası kardeşim..
ha tuzladaki evi al fiyat uygunsa içerenköy e dokunma derim.

not:metro açılmış bile.
  • jamswety  (03.10.23 14:43:42 ~ 14:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.