[]

Konteyner üstleri için kışa uygun çatı fikirleri?

Merhaba arkadaşlar;
Deprem bölgesindeki konteyner kentlerin kışa hazırlığı için uygun bir çatı nasıl yapılabilir. Önümüz kış ve geçen sene konteyner çatılarında çökmeler yaşandı bu çatıların eğimsiz yapılması ve suyu gem tutması nedeniyle. Özellikle çabuk çözüm üretilebilecek, bütçe dostu ve geri dönüştürülebilir malzeme olursa süper olur.

Ek olarak yağmur sonrası konteyner sakinlerinin elektriğe kapılma olayı yaşanıyor. Belli ki topraklamalar ve elektrik altyapıları iyi yapılmıyor. Bu konuda da hızlı bir çözüm olarak ne yapılabilir?

Fikir ve öneriler için çok teşekkür ederim şimdiden.

Edit: Branda denendi ama pek efektif olmuyor.

 
bir demirci çağırıp kutu profil ve trapez sac ile basit çatılar yaptırılabilir. en geri dönüştürülebilir malzeme çelik, alüminyum, bakır falan. onun dışında polikarbonlar falan kulağa çevreci geliyor bunlardan daha çok doğayı kirletiyor.

elektrik tesisatı içinde, konteyner içinde dediğiniz gibi nerede kaçak vardır veya mesela çok elektrikli soba çalıştığı için bazı kablolar zarar görmüş müdür bilinemez. bir elektrikçi çağırılıp, tüm tesisat sıva üstü dediğimiz şekilde duvar üzerinden yeniden çekilir ve prizlere bağlanır, sigortalar kontrol edilir vs.
  • malheiros  (03.10.23 10:52:21) 
Deprem bölgesindeyim en uygunu sac türünden eğimli çatı yapmak. Ve bir de geçen günler yağan yağmur sonrası yaşananlardan sonra konteynerlerin yerden 30 belki 40 cm kadar yüksekte olması da önemli.
Yağmurdan ayrı olarak bu kış içinde yaşanabilecek kâr yağışı durumunu da düşünmek gerek.

  • diyecevaplandı  (03.10.23 11:48:21) 
Ben de trapez sac demeye geldim. Bunu uygulayan bi mimar abim var. Sac levhaları çatıya yapışık değil de arasından hava geçecek şekilde yapmış. Yazın da aşırı ısınmıyor bu sayede. Tabi o tavanı kaldırıp kavak ağacından (hafif) karkas yaptı. O eğim de elektrik üreten güneş panelleri için uygun oldu.


  • beetlejuice  (03.10.23 18:16:25) 
hocam buyrun:

youtu.be
  • cooperr  (03.10.23 18:22:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.