[]

Memuriyet Sorusu?

Diyelim ki X bir büyükşehirde düz memursunuz ama böyle dümdüz.
İşinizden çok memnun değilsiniz.
X şehirde kira derdiniz yok nispeten eğlenceli bir büyükşehir.
Ama aile evi olduğu için çok memnun değilim.

Fakat yine devlet kurumunda teknik bir kadroya geçme şansınız doğdu.
1000 Tl maaş artışı ve yeşil pasaport vs gibi özlükle ilgili iyileştirmeler var.
X şehrinden başka bir şehir olacak (muhtemelen daha küçük bi şehir ege veya iç anadolu olabilir)
Kira vs ödemem gerekecek. Aile evinin konforundan vazgeçmiş olacağım.
3 sene sonra tayin hakkı var.



Bu şartlar altında böyle bir değişim yapar mıydınız? (Yaş 30 Bekar)

 
ben olsam düzenimi bozmam, bulunduğum şehirde yükselmeye çalışırım bir şekilde.


  • turuncu tonlarda  (02.10.23 15:35:25) 
iç anadolu dediğiniz yer mesela ankara ise ev fiyatşarı artık istanbulla yarışıyor. nispeten düzgün bir yerde oturayım derseniz 15 civarı kira ödeyeceksiniz. bu da çok iyimser bi tahmin. 1000 tl maaş artışı hiçbir şey bu durumda. tam maaşı bilmeden konuşmak zor ama atıyorum 25bin alıyorsanız mantıklı değil, geçinemezsiniz.


  • elorelia  (02.10.23 15:36:57 ~ 15:37:23) 
düz memurun da yeşil pas hakkı var
evlenince de aile evinden ayrılacaksın, iş uygunsa gidilebilir

aile evinden ayrılmak 5000 mutfak 1500 faturalar +kira bedeli en az
  • bir soru sorcam  (02.10.23 15:52:19) 
Küçük ege şehri mesela aydın muğla ikiside aşırı sıkıcı ve boktan. Büyükşehirle mukayese bile olmaz. İç anadolu eskişehir hariç nere geldim lan ben olursun. He özgürlük diyorsan o zaman farklı aydında 1 artı bir en kötüsü 5 6 bin muğladan 8 10 bin o da bulursan. Kira muabbeti en çok zorlayacak şey seni.


  • mikahakkinen  (02.10.23 16:16:53) 
Ben İzmir'den Gaziantep'e geldim benzer sebeplerle ve ısrarla tavsiye ediyorum. Çünkü benden daha mutlu olmaya kimsenin hakkı yok. :)

Abi şaka bir yana sakın böyle bir şey yapma, sakın. Küçük yer ucuzudur diye bir şey yok, onu da baştan söyleyim. 1000₺ az kira vereceğim diye şark kurnazlarıyla mücadele etmeye değmez.
  • ben de biliyorum bir nick lazim  (02.10.23 16:25:13) 
Abi 30 yaşında Aile evi nedir yahu?
Git, çorap yıka, gömlek ütüle, yemek yapamadığın için aç kalmayı öğren.
Git mutsuz ol. Ama
Bir başına yaşamayı öğren. Ayaklarının üzerinde durmayı öğren.
  • Mirket  (02.10.23 16:38:13) 
1000 tl ve yeşil pasaport için o konfor bozulmaz. gittiğin yerde çok daha masraf yapacaksın ve aldığın maaş eriyecek, özgürleştim sanarken fakirleşeceksin. :)


  • motosiklet burclu adam  (02.10.23 16:44:40) 
mirket +1


  • hayaletimsi  (02.10.23 18:10:09) 
Mirket +1imsi
Çünkü bir noktaya kadar doğru da her noktada değil. Misal aile evinde oturmanin size iki sene sonra rahatca ayri eve çıkma sansi olusturacagi ortamda mantiksiz

Ama aile evinde olmanın o konforu sebebiyle hiçbir şey yapmamak tehlikeli. Bence bir noktada hayata atilmaniz lazım.
  • logisticsmanager  (02.10.23 19:55:02) 
Mirket + 1

2. Seçeneği seçip hayata başlamanızı tavsiye ederim.
  • Lubb  (02.10.23 19:56:31) 
Hocam ben olsam aile evindeki rahatımı bozmam. Kiralar zaten yüksek daha da yükselecek gibi. aldığın parayı kiraya, faturaya, aidata verince mutlu olmak zor. 3 sene de az bir süre değil bence. Ama zor bir karar kolaylıklar


  • overthinker  (02.10.23 21:15:25) 
gih'den teknik bir kadroya geciyorsunuz ve maasinizda 1000tl gibi bir artis mi oluyor? bence bu biraz garip. yesil pasaport hakkiniz zaten memur oldugunuz icin ve gerekli kadro derecenize(1. 2. ve 3. derece tum memurlar yesil pasaport alabilir) geldiginizde yine olacak. ben 1000 tl icin kurulu duzenimi bozamam. bazi arkadaslar 2 demisler ama bu sartlarda duzen bozulmaz. kenara para atip bir seyler yapmak su an icin daha mantikli. biraz birikmisiniz var ise firsat kredisi falan denk gelirse ev, araba alin onun borcunu odeyin. kiralar bu sekilde devam eder, piyasalar da iyice durgunluga giderse(issizlik de artacak) zaten cogu ayri yasayan aileler bile birlikte yasamak zorunda kalacak.

sadece ankara icin konusalim eli yuzu duzgun bir semt ve ev icin minimum 15-20 bin lirayi her ay gozden cikarmaniz lazim. 30-40 yillik binalara 14 bin lira kira isteniyor su an. ic anadolunun diger duzgun sehirlerinde de bu oran maksimum %20-25 az olacaktir.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (02.10.23 21:29:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.