[]

İnsansiz bir ay mumkun mu?

Hickimseyle iletisim kurmayacagim bir iki ay mumkun mu? Telefon ve sosyal medyadan uzak duracagim munzevi bir hayat dusunuyorum. Psikolojik olarak beni kotu etkiler mi? Son zamanlarda bir cok haksizliga ugradim ve insanlara guvenim kalmadi. Bunu yalniz kalarak asabilir miyim? Kirilmaktan ve haksizliga ugramaktan insanlarin beni anlamamasindan yoruldum. Tam olarak dunya hassas kalpler icin cehennem durumunu yasiyorum. Amacim yalniz kalarak acilarimi unutmaya calismak. Bunun bana iyi gelmesini nasil saglarim?




 
Elbette inzivaya çekilebilirsin ama bu bur çözüm olmaz. Bence bir psikolog ile görüşmelisin.


  • prole  (02.10.23 07:28:58) 
psikolog +1

yalnız kalarak depresyonun şiddetini artırırsınız sadece. "kimse beni anlamıyor" durumundan çıkmak için herkesten kaçmak çözüm olmaz.
  • Flybutter  (02.10.23 09:02:44) 
eger hayatinizin geri kalanini hic sosyallesmeden gecirmeyecekseniz, insanlarla yasadiginiz sorunlari insansiz cozmeniz mumkun degil. Teorik bilgileri kitaplardan, terapistlerden (biraz teorik, biraz pratik) alabilirsiniz ancak isin sonu kendinize bakip yine insan iliskileriyle pratik yapmakta ve degistirmekte/gelistirmekte geciyor. tum insan iliskilerinizdeki tek ortak nokta sizsiniz, kendinize bakmak ilk adim olacaktir. cok hassasim neden herkes beni kiriyor degil, nerelerde sinirlarimin darma duman olmasina neden izin veriyorum daha dogru bir soru olabilir baslamak icin.


  • songforsomeone  (02.10.23 10:46:46 ~ 12:07:10) 
Acıları asla unutamazsın ama acılarınla acısız yaşamayı öğrenmek için terapi almalısın.


  • titanic kemancısı  (02.10.23 10:55:00) 
psikolojik problemleminiz yoksa olabilir bence. Ama kendinizi de gözlemlemilisiniz.
Yıllardır yalnız yaşayan teyze ve amcalqr var mesela...
İnziva iyi de gelebilir. Ama dediğim gibi gözlemleyin de kendinizi :)
  • cccbehzatccc  (02.10.23 12:13:51) 
Eve kapanmak yerine seyahate cikip farkli ortamlarda bulunsan daha iyi gelebilir ama yok dersen bence profesyonel bi yardim al hocam konusmak iyi gelebilir


  • Zetnikov  (02.10.23 12:59:30) 
Elbette mümkün. Fakat sebebi bahsettiğiniz gibi bir konu olmamalı, kendinizle kalmak, bir hobi edinmek, ya da teknoloji detoksu gibi sebeplerden bunu yapmak isteseydiniz desteklerdim ama şu durumda en iyi çözüm inziva değil, psikiyatrist. artık psikolog ya da psikiyatriste görünmek tabu değil, bence gidip bir profesyonelden destek alın, kalıcı çözümler üretmenize yardım etsin bu durumla baş etmek için.

işe yarıyor!
  • kurbanlik koyun  (02.10.23 19:31:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.