[]

Video iceriklerde minimum video kalitesi ne olmali?

Selamlar duyuru ahalisi.

Soru tam teknik degil gibi gorunebilir, fakat temelde teknik bir sey soruyorum. ondan dolayi da buradan soruyorum.

Youtube, Insta ve Tiktok gibi mecralarda en az hangi kalitede vidyo izlerken rahatsiz olmuyorsunuz? 720p yeterli mi yoksa minimum 1080p mi?

Ek olarak stream servisleri veya Twitch gibi ortamlarda 1080p altinda yayinlari izlemek zor geliyor mu?

Bonus: yayinlarda ve iceriklerde cozunurluk disinda sizi yoran az/cok isik, yuksek/dusuk ses vs gibi muzdarip oldugunuz konulari da anlatirsaniz sevinirim.

 
Video ses ortalamasının üstendeyiz çoğunlukla es geçiyorum. Özellikle yapılabildiğini bildiğim için bir nevi tavır koyma kendimce.twitch kullanmıyorum bilmiyorum.
Youtube 'ta 729 tatmin etse de insanın eli 1080 var diye bakmaya gidiyor yine de

  • cccbehzatccc  (02.10.23 00:03:00) 
ön link: www.youtube.com
içerik işe yarıyorsa en kötü kalite bile izlenebiliyor :D

teknik olarak, 4k çekilip 1080'e downscale edilmiş görüntüyle, telefonla 1080 çekilmiş görüntü çok fark eder. Yani tek başına çözünürlük de anlamlı değil. Düzgün bir 720p hala iş görür.

Gaming camiası çözünürlük ve kare sayısına takık ama 720p 24-25 kare ama iyi aydınlatılmış, sesi düzgün bir video çok yeterli. Ama kitlen illa 50 kare olacak abiiii diyen kişilerden oluşuyorsa 25 çekip sahte 50 kare renderlamak bile kitleni mutlu edebilir :)

Ses ve ışık çok önemlidir ve bırak sosyal medyayı Türk sinemasının dünyadan geride olmasının en önemli iki sebebi bunlardır.

not: yüksek/düşük ses için trick vereyim, kurgu programında zaten 0db'e vurmasın hiçbir şey, ama yapabiliyorsan bir compressor atıp sesi biraz yükselt, Premiere vb. yazılımların export kısmında effects ayarlarında "audio normalization/ ITU bilmemne" olur, onu -14 lufs olacak şekilde ayarla.
  • nhk ni youkosu  (02.10.23 00:13:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.