[]

Akşam saatlerinde gelen açlık hissi

Ne yaparsam yapayım akşam bu saatlerde bir çorba, ekmek arası birşey gibi bir yemek yeme açlığı hissi geliyor. Yemeden de uyuyamıyorum.

1) Bu neden oluyor?
2) Neyi ölçtürmem lazım kontrol etmej için. Canım tatlı değil tuzlu istiyor ağırlıkla. 3) Sizde de oluyor mu?

 
Evet maalesef. Yapacak bir şey yoksa, can sıkıntısından. Çözüm olarak akşam yemeğini sağlam yemek işe yarayabilir veya birşeyler yemek yerine birşeyler içerek oyalanabilirsiniz.


  • babemsi  (01.10.23 22:44:36) 
Gün içinde yeterli kalori almiyorsaniz akşam saatlerinde illa ki acikiyorsunuz. Ama bu kalorilerin makro değerlerine de bakmak gerek. Örneğin ben güç içinde proteini dengeli yediğim zamanlarda akşam hiç acikmiyorken; glisemik indeksi yüksek besinler tukettigimde ya da karbonhidrat ağırlıklı beslendigimde acikiyorum. Öğünlerinizi bir gözden geçirmekte fayda var.

Akşam yemeklerini çok erken yiyorsanız gece de geç uyuyorsaniz acikiyorsunuz. Yine akşam 18.00den sonra yemek yemeyin efsanesi en geç 11-12 gibi yatakta olanlar için geçerli bence. Sizin uyku saatiniz daha geç saate kalıyorsa illa ki acikirsiniz. O yüzden yemek saatinizi biraz daha geç bir saate alabilirsiniz.

Gün içinde yeterli su icmeyince de acikiyorsunuz daha doğrusu susuzlugu açlık sanıyoruz. Bu bende çok gözlemlediğim bir durum. Az su içtiğim bir dönemdeysem aç sanıyorum kendimi. Halbuki sadece susuyorum. Bunu da gözden geçirebilirsiniz.


Son olarak da psikolojik açlık olabilir. Her gün belirli bir rutin oluştuysa beyin bunu sürdürmek istiyor, dolayısıyla acikiyorsunuz. Bu noktada biraz sabırlı olup yememek gerekiyor. Bazı kişilerde tatlı yeme istegi on planda oluyor, bazılarında tuzlu. Kiminin TV izlerken rutini var, kimisinin de kitap okurken. Ben mesela içki iciyorsam illa ki yanında kıtır bir şey arıyorum. Yemezsem olmuyor mu? Oluyor ama beyin otomatik olarak bunu istiyor ve tat almıyorum. Sizde de rutin oluştuğundan yemek istemeniz normal. Eğer kendinizi tutarsanız ve gün içinde dengeli beslenirseniz bir süre sonra o açlığın geçtiğini görebilirsiniz.

Yine de genel bir kan sayımı da yaptırabilirsiniz ama yukarıdaki nedenlerden biri olma ihtimali yüksek.
  • fraise  (01.10.23 23:14:48) 
Öğle yemeğini akşam üstü yersem olmuyor pek.
Paikolojik nedeni birazcık duygusal açlık olabilir.
Ve alışkanlık.
Fizyolojik nedeni metabolizmanızla ilgili olabilir. Gün içindeki saatlerde ve ne yaptığınıza bağlı olarak hızı değişiyor. Bu da yeme isteği uyandırabilir.
Tatlı isteği asabiyet olur şekwrle ilişkilendiriliyor genelde.
Süzün birazcık tansiyonunuz düşüyordur ya da belki şekeriniz de oynuyordur.
Fraise +1 , dahiliye doktorauna gidip kan değerlerinize baktırabilirsiniz.
  • cccbehzatccc  (01.10.23 23:25:32) 
3- bende de arada oluyor, daha çok keyifliyken


  • cccbehzatccc  (01.10.23 23:27:55) 
Kahve oneririm


  • turkuaz  (02.10.23 00:19:40) 
Aynı problemi salatalık yiyerek çözüyorum. Bazen sadece televizyon seyrederken can sıkıntısından, bazen açlıktan, acıkıyorsam kendimi açlıkla baş başa bırakmayıp 1-2 tane salatalık yiyorum. Bazen kahvaltılık sivri biber yiyorum. Muhteşem bir şey.


  • silverleaf  (02.10.23 09:11:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.