[]

Aşk ve gurur Janet austen

Okuyan var mı? Kabaca özet geçebilir misiniz 3 cümle ile.




 
öncelikle (bkz: jane austen) sonralıkla (bkz: pride and prejudice) küçük birtakım ekler (bkz: mr. darcy) (bkz: fitzwilliam darcy) (bkz: elizabeth bennet)

bonus olarak chatgpt'den dev hizmet:

Jane Austen'ın "Aşk ve Gurur" adlı romanı, 19. yüzyılın başlarında İngiltere'de geçen bir aşk hikayesini anlatır. Roman, Elizabeth Bennet adlı genç ve zeki bir kadının ve onun ailesinin yaşadığı dönemin toplumsal normlarına ve evlenme beklentilerine meydan okumasını konu alır. Hikaye, Elizabeth'in zengin ve kibar ama aynı zamanda gururlu olan Fitzwilliam Darcy ile tanışmasını ve bu ikilinin ilişkilerini geliştirmesini anlatır.

Roman, aşkın ve ilişkilerin karmaşıklığını, toplumun beklentileri ve ön yargılarıyla nasıl başa çıkılması gerektiğini işlerken, karakterlerin kişisel büyümelerini ve değişimlerini de ele alır. "Aşk ve Gurur," mizahi bir üslupla yazılmış ve dönemin sosyal sınıf, ahlaki değerler ve evlilikle ilgili konularını eleştiren bir eser olarak öne çıkar. Jane Austen'ın ustalıkla çizdiği karakterler ve incelikli anlatımıyla bu roman, klasik edebiyatın önemli bir örneğidir.

bonus ekstrası, chatgpt'den üç cümle isteyince:

"Aşk ve Gurur," 19. yüzyıl İngiltere'sinde geçen bir aşk hikayesini konu alır. Ana karakterler Elizabeth Bennet ve Fitzwilliam Darcy arasındaki ilişkinin zorluklarını ve toplumun beklentileriyle mücadelesini anlatırken, aynı zamanda dönemin sosyal sınıf ve evlilik normlarını eleştirir. Jane Austen'ın mizahi üslubu ve karakter çizimi, bu klasik romanı unutulmaz kılıyor.
  • nimberjack  (01.10.23 22:37:34) 
isminin gercek turkcesi gurur ve onyargi. zengin oglan orta sinif kiz iliskisi. onyargili olan taraf kiz, gururlu olan taraf erkek ama ikisinde de biraz var.


  • hot potato  (01.10.23 23:49:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.