[]

type c neden bu kadar abartılıyor?

Samsung apple ile dalga geçmiş type yi şu kadar zamandır kullanıyorum diye

sadece şarj etmiyor muyuz ne olscak telefon uçacak mı type c gelince anlamadım


 
Olayın özeti şu

1- Apple type-c kullanmıyordu.

2-Apple type-c'nin standartlaşmasına karşıydı ve bunun ar-ge faaliyetlerini kısıtlayacağını savunuyordu.

3- Buna rağmen AB type-c'yi standartlaştırdı

4- Apple type-c kullanmak durumunda kalınca bu şekilde çıkardığı ilk ürünü bir gelişim, bir inovasyon yapmış havasında tanıttı, yani bu beklenen bir şey aslında. Mecbur kaldık kullandık, artık siz de razı olun diyemezdi müşteriye.

5- Hal böyle olunca espri konusu oldu
  • akhenaten  (01.10.23 22:01:08) 
Hem şarj hem veri transferi açısından çoook daha verimli. Hadi veri transferi pek kabloyla yapılmıyor artık (ki ben kolayıma geldiği için yapıyorum hâlâ) ama şarj olma konusunda veriler vardı apple lightning cable ile c type arasında. C type çok daha hızlı şarj ediyordu. Ha bi de tabii ki günümüzde tüm ürünler c type'a uygun şekilde üretiliyor. Her şeyini tek bir kabloyla şarj edebilmek varken apple ürünü için ikinci bir kablo bulundurmak gereksiz yük. Mesela samsung telefonumun şarj kablosu bozuldu ama evde başka teknolojik aletlerden çıkan bi dünya kablo var, onlarla şarj edebiliyorum. Apple olsa yenisini almam gerekirdi


  • nundu  (01.10.23 22:01:21) 
1 sarj aleti ile (typec) herseyi sarj etmek mi daha iyi
Yoksa
Bir suru sarj aleti ile sarj kullanmak mi daha iyi

Typec standartlastirilmasi bence harika bi olay
  • Zetnikov  (02.10.23 13:02:20) 
Şu da unutulmamalı. Apple şarj kablosunu ayrı satmaya başlamıştı ve pahalıydı. Şimdi orijinal ve daha ucuz bir kablo ile şarj etmek mümkün. Bu pratikliğin ticarete karşı bir zaferi aslında.


  • dissendium  (02.10.23 13:16:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.