[]

apartman katlarına kamera

yönetici katlara kamera taktırmak istiyor. istemezsem ve benim katıma kamera takarsa ne gibi haklarım vardır? teşekkür ederim.




 
Ortak karar takılsın olursa hayır bile desen ödemek zorundasınız


  • basond  (01.10.23 15:09:41) 
@basond yazılı bi karar yok yapalım mı hadi yapalım diye sadece sözlü konuşma var.


  • dedim ben sana  (01.10.23 15:13:55) 
kat mülkiyeti kanunundan doğan ve ayrıca kat malikleri kurulu toplantı kararlarından doğan yetki ve sorumlulukları var yöneticinin. oralardan, kamera için kaynak veya dayanak olabilecek bir hüküm bulabilir. siz de kanunu ve kurul kararlarını kendi açınızdan dayanak bulabilmek için okuyun.


  • sagini solunu bilmez cahil  (01.10.23 15:32:58) 
Sebep olarak ne sunuyor? Yani durdurmaya çalıştınız mı önce?

Atıyorum ara katlara doğrudan giriş imkanı yoktur, giriş kapısına ve yangın merdivenine taktırılan iki kamera yeterli olacaktır o halde ara kata kamera takılmasının masraftan başka bir etkisi olmaz. Ayrıca ara kata kamera takılıp ne yapacak milletin kapısını, gelenini gidenini mi gözleyecek? Sorunlu bir istek. Bence burdan yürüyün.
  • akhenaten  (01.10.23 15:45:59) 
Ha site yönetim defterine yazılmadıysa o zaman olmaz ben hep resmi olarak tamamlanan işlerden bahsediyorum o zaman kafasına göre yaptım oldu diyemez. Kurul yapılacak oylama yapılacak karar defterine yazılacak anca o zaman ek bitçe ile yapılır.


  • basond  (01.10.23 16:02:39) 
@akhenaten geçen yıl evinin kapısını zorlamışlar hırsızlara caydırıcı olsun diye yaptıralım diyor. diğer kat malikleri ok demiş ama hep sözlü. yapılabilir ama böyle kafasına göre hareket etmesinden hoşlanmıyorum. 10 daireli küçük bi apartmanız biz. gelen gidenimin gözetlenmesi hissiyatından hoşlanmadım. apartman çevresinde, asansöre ve katlara koyduracağını söylüyor.

@basond tek apartmanız ve 10 daireyiz. hırsızlara caydırıcı olsun diyor. ama hoşlanmadım tavrından. caydırıcı olacağını da düşünmüyorum başta sürekli otopark kapısı ve apartman kapısı zaten sürekli açık bunu dile getirdim kem küm etti. sözlü olarak yapalım edelim para toplayalım vs. benimle aynı katta annesi de oturuyor siz para vermeseniz de benim için sorun değil o kata taktırırım diyor. oldu ki taktırdı ne yapılabilir?
  • dedim ben sana  (01.10.23 17:49:29) 
kapıları görecek şekilde takmak yasak diye biliyorum. Bizim eski apartmanda giriş kapısını gören, garaj kapısı ve içini gören, bahçeyi gören kameralar vardı, katlarda yoktu.


  • nhk ni youkosu  (01.10.23 17:52:25) 
kat malikleri kurulunda 'aidat x tldir' diye karar yoksa, yönetim 'işletme projesi' diye bir gider tahmin detayı hazırlayıp kat maliklerinin onayına sunmalı göreve başlayınca. buna itiraz olmazsa bu aidat miktarı kesinleşir ve yönetim kafasına göre azaltıp artıramaz. bu parayı kendine verilen görev ve yetkiler dışında kullanamaz. sizin durumda, 'güvenlik' diye gerekçe gösterecektir ama siz de binanın giriş hoktalarına kamera takmanın yeteceğini, kapının güçlendirilmesini vs belirtin. Ve hatta, bunları yapmadan katlara takarsa parayı çar çur ediyor diye savcilıga suç duyurusunda bulunacağınızı belirtin.
Bir de, kasada para yoksa bunun için sizden kafasına göre para isteyemez.
Kat mülkiyeti kanunu size yol gösterir
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (02.10.23 08:32:03) 
sadece bilgi olarak, evinizin önü ve diğer tüm evlerin önü ortak alan olarak eşit hisselidir. (ideal şartlarda tabi)

buna göre yönetim kararı alırsa sizin katınız da kapınızın başladığı yere kadar ortak alan sayılır muhtemelen. kamera özellikle kapı açıldığında vs evin içini görmüyorsa özel hayatın gizliliği de saymayabilirler. tamamen mantık yürüttüm.

ancak mutlaka kuralına göre yapmadığı işler vardır, tehdit eder çözersiniz.
  • enteg  (02.10.23 08:54:21 ~ 08:54:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.