[]

italya'ya taşınacağım yanına mutlaka al dediğiniz neler var

eğitimime italya'da devam edeceğim, ilk yıl bir öğrenci rezidansında kalacağım. yanıma mutlaka almam gereken neler var? biraz video seyrettim listelere vs. baktım ama mutlaka atladığım bir şeyler vardır. neler olabilir sizce?




 
Italyanlar turklerle ayni prizlerimi kullaniyor once ona bakardim yoksa alirdim bazi ulkelerde farkli uç oluyor

Cok sevdigim bi yemegin sadece tr de bulunan parcalarini alabilirdim

Ben yurtdisinda yasarken kiyafetimi tr den aliodum ucuz ve kaliteli diye orada fiyatlar nasilsa ona gore sende bi rota cizebilirsin

Ilac konusuna bi bakmalisin bazi ulkelerde basit bi agri kesiciyi bile doktora gitmen gerekebiliyor ona gore zulalamak gerek

Aklima simdilik bu kadari geldi

Bende sana bi soru sorayim trdeki telefon hattini ne yapacaksin nasil bi yol izlicen kapatmak yada acik tutmak vs ben karar veremedim de tesekkurler
  • Zetnikov  (01.10.23 13:26:32) 
@Zetnikov ben yazları türkiye'de olmayı planladığım için açık tutmayı planlıyorum. belli bir sürede bir yükleme yaptıkça hat kapanmıyordu diye biliyorum.

açıkçası merak ettiğim şeylerden birisi de bununla ilgili. şu an neredeyse her yerde bu telefon numaram var. bu telefon numarama bir kod vs. gelmesi gerekirse onu nasıl yapacağım?
  • ted  (01.10.23 13:38:42) 
Çok uzak bir yer olmadığı için eksiklik hissettikçe git gel tamamlarsınız. Temel ihtiyaçları götürdükten sonra, her şey aynı gelecek zaten.


  • but that was just a dream  (01.10.23 13:40:23) 
İtalya’da eğitimimi düşününce her şeyi oradan temin edebildiğimi hatırladım, bir tek yanınızda ilaç götürebilirsiniz belki. Onun dışında vereceğim en büyük tavsiye, orada büyük bir bankada hesap açtırın. Ben okulun önerdiği bir bankayı kullanmıştım ve büyük hata yapmışım; haftasonları tüm gün ve hafta içi 4’ten sonra bankamatikleri dahil tüm banka kapanıyordu, kaç kere parasız kaldım. Başıma büyük dert oldu.


  • eileengray  (01.10.23 15:03:25) 
Oradan telefon hattı alın kesinlikle. Wind en uygunu. Üstte yazan arkadaşın dediği gibi banka hesabı şart. Çok komisyon kesiliyor para çekerken. Gider gitmez aylık otobüs/tren biletinizi de alın. Bunun haricinde çay ve çaydanlık götürmenizi tavsiye ederim. İtalya sıcaktır diye güvenmeyin kuzeyi çok soğuk oluyor, kar tatili ilan ediliyor habire. Kalın mont ve yağmura kara dayanıklı çizme alın. Kıyafet ve kozmetik pahalı değil aksine gıda çok pahalı. Prize gerek yok aynı tip priz kullanıyoruz.


  • az bilinen yonleriyle starklarin gelini  (01.10.23 17:17:27) 
nakit para al, pasaportunu al, üç beş kelime italyanca öğren indiğinde lazım olacak anahtar sözcükler çünkü ingilizceleri kötü genelde.

inince bir prepaid kart al teline tak. sonra taahhütlü hatlara geçersin legal entegrasyonu tamamlayınca. çünkü bazı bürokratik şeyler lazım olcak.

sonra da priz olayını hemen dönüştürücü alarak hallet telini şarj edersin ilk günlerde.

başka da bir şeye gerek yok. 2024 dünyası. türkiyeden bir şeye ihtiyacınız yok.

nakit para önemli bak söyleyim.

edit: priz aynı olmuş heralde yukarda öyle yazmışlar. ben okurken farklıydı (10+ yıl önce)
  • AlsterWasser  (01.10.23 17:23:35 ~ 17:30:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.