[]

Gizli şeker düşürülür mü kurtarılır mı?

İlk kez parmak testiyle açlık şekeri ölçtüm 107 çıktı. Ailede de var aslında şeker baba tarafında ben de şüphelenmiştim ama bunun en büyük sebebi korkunç kötü beslenme (aşırı kola ve asit tüketimi, yüksek derecede çikolata tüketimi vs) tetiklemiş ya da en azından arttırmıştır diye düşünüyorum. Bir kaç gün yine ölçüm yapacağım ama çok hızlıca beslenme düzenine girip spor yapacağım. Bu etkili olur mu? Yoksa bir kere 107-110 vs çıktı mı asla düşmez o artık hep öyledir mi?

Hastanede detaylı testi, test geçmişimde olmaması için yapmayı düşünmüyorum eğer kendim çözebileceksem. Bilgisi olanlara şimdiden teşekkürler


 
Başlık yanlış mı olmuş? Aleni şeker yüksekliği bu. Gizli değil.

Düzgün beslenin efendim. Spor yapın. Aile geçmişine rağmen kötü beslenmek çılgınlık olsa gerek. İşe yarayacaktır.
  • Mirket  (01.10.23 13:40:29 ~ 15:59:14) 
Test geçmişinizde olmasını niye istemiyosunuz anlamadım. Öyle tek ölçümle diyabet tanısı konmuyor zaten. Evdeki ölçümler her zaman net olmuyor, yine bi hastanede ölçtürün. Doktorla da konuşun bu dediklerinizi. 107 çok yüksek değil sınır değer 100 kabul ediliyor normalde ama 110'a kadar yine çok ciddi sayılmıyor genelde. Hele evde tek ölçüm çok bilimsel de değil. Doktor size uygun yaklaşımı tavsiye eder. 3 aylık kan şekeri ölçümü de yapılır, insülin değerine (HbA1C) de bakılır. Böylece tam durumunuz ne öğrenirsiniz


  • nundu  (01.10.23 16:07:18) 
Tek ölçümle 107 çıkması prediyabet anlamına gelmez, yakın zamandaki kötü beslenmedne dolayı yüksek çıkmış olabilir. Tabi ki sağlıklı insanda 107 çıkmaması lazım ama aileden dolayı genetik bir yatkınlık olabilir.

3-4 gün ölçün, hep o seviyelerde ise dikkat etmeniz gerekir. Beslenme tarzınızı değiştirmelisiniz, genetik yatkınlık varsa sıkıntı çekersiniz.

Kolayı ve hazır şekerli gıdaları acilen bırakın, tatlı ihtiyacınızı kuru meyvelerden vs idare edin tabi abartmadan.

Genetik yatkınlık olduğu için kendinizi sık sık test edip, kontrol altında tutun.

Eğer beslenmeyi düzene soktuktan sonra bile açlık ölçümü ortalama 110'larda çıkıyorsa doktora gidin, büyük ihtimal ile çok düşük değerde bir ilaç yazacaktır.
  • John Bloor  (02.10.23 11:02:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.