[]

Yunanistan’dan ev almak

Selamlar sevgili duyurucular. Yunanistan da bizde olduğu gibi gelirli bir mebla tutarında(250b€ sanırım) ev alınca oturum veriyormuş. Bazı kaynaklar 5 yıl oturum demiş, bazı kaynaklar vatandaşlık demiş. İşin aksını bilen var mı acaba? Bir de örnek olarak iki arkadaş ortak olarak bir tapuya girdiği zaman, şahısların eşleri de bu imkandan faydalanabiliyor mu sizce




 
hiç bir avrupa ülkesi konut alımı karşılığında doğrudan vatandaşlık vermiyor.


  • nuisance  (30.09.23 22:12:35) 
Yunanistan, 250bin sınırı Atina, Selanik ve Mikonos merkezleri için kalktı. 500 oldu. Atina Selanik dış kesimlerinde ve diğer ana kara yerlerde 250 ye hala alınabilir. 5 yıllık oturum veriyor. 5 yıl sonunda otomatik yenileniyor. Her başvuran bu şartlarda ev almak zorunda. 2 kişi ev alacaksa yada arsa veya iş yeri aynı şekilde parayı koyacak. 250 lik yeri yada 500 lük yeri 2 kişi alamıyor. 2 kişi 500 yada atina için 1 milyon olacak toplamı. Eş, anne, baba, 21 yaş altı çocuklar da yararlanıyor oturumdan. Atina özelinde 280-300 bin lik ev yaklaşık 800-1100 eur kira getiriyor. Yerine göre değişir tabi. Yaklaşık bir kira da gelir vergisine gider.


  • Ruprect  (30.09.23 22:26:48) 
İlave olarak: sadece oturum veriyor. Çalışma izmi yok. Vatandaşlık başka özel şartlara tabi. Oturum için ev alırken yaklaşık %10 da ilave diğer masraflar var( vergiler ve harçlar, avukat, emlakçı, noter vs)


  • Ruprect  (30.09.23 22:37:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.