[]

Laptop Tavsiysi

Annem evde olan çok eski laptopu değiştirmek istiyor. Kullanım için istekleri internette dolaşmak, wordde belge hazırlamak ve arada sırada dizi izlemek. Ekran boyutunun 15 inç olması ve şarjının çok olmasa da biraz gidebiliyor olması iyi olur. Ek olarak aslında bunu alınca en az 7-8 sene kullanmak ister. Bütçe maks 15 bin. (Çok gerekirse esneyebilir) Ben şu özelliklerde bir şey düşündüm ama ne tavsiye edersiniz?
- 8gb ram (yeterli olur ama 16'ya kadar desteklerse ileride gerekirse yükseltilebilir)
- 256/512gb ssd
- intel i5 işlemci (bundan açıkçası hiç anlamıyorum, nesil vs gibi neye dikkat etmek gerekir)
Ben lenovo ideapadleri beğeniyorum, onlardan alınabilir diye düşündüm.

 
i5 10. nesil veya üzeri, min 8 gb ram, min 256 ssd uzun süre ekran karşısında kalıyorsa ips ekran iyi olur.

pili uzun gitsin istiyorsan işlemci kodunun sonunda U olan mdelleri seçmelisin.
işlemci performası yüksek olsun istiyorsan işlemci kodunun sonu H ile bitmeli.

ryzen 5 de alınabilir bu arada.

ideapad dışında huawei matebookler ekran ve kasa kalitesi olarak iyi. sadece numerik klavye yok.

www.hepsiburada.com
  • orpheus  (30.09.23 17:59:15 ~ 18:09:47) 
Belirttiğin markanın modellerinden istenilen kullanıma uygun olanlar var 10.000tl seviyelerinde. Meblağ olarak zaten yukarı çıkmaya gerek yok.
8 GB ram da yeterli. işlemci konusuna çok takılmaya gerek yok. Sistem İ5 olduktan sonra normal bir kullanıcı için i3 i5 veya i7'nin çok anlamı kalmıyor. Yoksa bahsettiğiniz türden bir kullanım için celeron işlemci bile yeterli sayılır.

Freedos( işletim sistemi kurulmamış) bir model alırsınız ve win 10 yüklerseniz normal koşullarda uzun zaman idare eder.
Bataryanın uzun ise gitmesi kullanım şeklinden ayrı olarak bataryanın üretimiyle de ilgili diye biliyorum.
Şimdilerde ise tek hücreliler yaygınlaşıyor.
Eski sistemlerde ise 3 hücreli ( 3 cell) batarya bulunurdu.
  • diyecevaplandı  (30.09.23 18:02:21) 
www.amazon.com.tr

mis gibi laptop, ben de aldım. yazdığınız butun işleri fazlasıyla görür. 7699tl, word kart varsa world mobil uygulamasında kampanyaya katıl 500tl extre indirimi. keyfe keder 4 veya 8gb ram eklenebilir. ben 8 ekledim. i3 olduguna bakma, pek cok i5 den performanslı.
  • cptxxx  (30.09.23 18:13:35) 
vaktin varsa ikinci el yeni alınmış garantisi devam eden modellere de bakabilirsin. 15 binlik laptopu 10 bin 11 bine alma şansın olabilir.


  • vss  (30.09.23 19:00:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.