[]

Para-borç muhabbeti

Arkadaşlar merhaba ;şöyle ilginç bir durumla karşı karşıyayım. yaşça benden büyük olan bir tanıdık vardı rent a car işi yapan.Geçtiğimiz kriptopara boğa döneminde adam benim iyi paralar kazandığımı duymuş yalvar yakar sosyal medyadan mesaj atıp duruyordu başta; yok abi kimseye yardım etmiyorum ben falan dedim.Ancak 3-4 ay ısrarın sonucunda bir kahve içmek için buluştuk ve adamın hiç bir şey bilmediğini farkettim.bana biraz öğret hem de seninle ORTAK yatırım yapalım dedi. ikimiz de 3000+3000 dolarlık bir yatırımı bir YÜRÜ KAZAN (move to earn) projesine yatırdık ve başta da kazandık 3x falan ama sonra adamlar Rugpull çekti (yani kendileri satıp kaçtı) biz de battık...

tabi o zaman adamın tavrı değişti ben kötü oldum ne kadar açıklamaya çalışsam da anlamadı. Kazanırken sesi çıkmıyordu. benim de paramın yalan olduğunu söyledim ama nafile.o zaman bana "sana 1 yıl veriyorum ekimde paramı isterim" demişti. dolar 2 katına çıktı neredeyse ayrıca durum bana çok adaletsiz geliyor.

ben bu parayı ÖDEMEYECEĞİM. çünkü biraz oldu bittiye getirilmiş gibi hissediyorum.

nasıl yapayım?
A) TÜM SOSYAL MEDYADAN ENGELLİYİP HİÇ MUHATTAP OLMAMAK?
B) YENİ BOĞA DÖNEMİ İÇİN TAKİP ETTİĞİM PROJELERDEN BİR KAÇ TANESİNİ ONA ÖNERİP 2025DE artmazsa paranı veririm demek?

Ya da başka seçenekler?
not:kendisi yerli ve aşırı zengin;kira gelirleri vs var ve yaptığı oldu bitti beni rahatsız etti ondan ödemek istemiyorum.

çok teşekkürler şimdiden.

 
kafan rahata ersin diye eğer bu rakam seni zorlamayacaksa B seçeneği.
diğer yandan tövbe etmişsindir ama yine de yazayım. bu işlerde kazandığını kimseye söylemeyeceksin ki ben de bu hatayı yaptım şu an benden hisse önerisi bekleyen bir sürü tanıdık var.
öneri yapacaksan da bu işte kaybetmek de var diye baştan net bir şekilde uyarmak gerekiyor.
bu işte kazan hem doğuruyor hem ölüyor.
  • lazpalle  (30.09.23 09:19:21) 
Aranızdaki anlaşma neydi ki. Oldu bittiye getirdi dediğin şey seni borçlandırması herhalde. Baştan her şeyi konuştunuz mu kazandığın da senin,kaybettiği de.. şeklinde? Sadece kazanacak hiç kaybetmeyecekmiş gibi kötü senaryoyu konuşup bu konuda anlaşmadan haldır huldur girip battıysanız eğer seçenekler teke iniyor, ki oda kimin gücü kime yeterse. Adamı tanıyan sensin, telefonlarına cevap vermem o parayı da ödemem ve başıma da bişey gelmez diyebiliyorsan eğer öyle yap tabi. İkinizin de ortak tanıdığı bir büyüğünüz falan varsa belki de bu bi seçenek olabilir.


  • beyfendi  (30.09.23 09:44:57) 
tabii ki de her şeyi konuştuk ama sonra çamura yattı işte. bu işlerde sözleşme falan olmadığı sürece her türlü manipulasyona açık oluyor maalesef.
valla 3000 dolar onun için o kadar önemli değil ama bana şu dönemde büyük para ve asıl canımı sıkan kendi 3-4 ay peşimde koşup riskli işler dememe rağmen ısrar edip şimdi oldu bittiye getireye çalışması. Sırf kendimi aptal gibi hissetmemek için o parayı vermeyeceğim. benim de 3000 dolarım yalan oldu onu Kim vericek? sonuçta güvenmesem kendi paramı koymazdım.

  • bialo czerwoni  (30.09.23 09:54:30) 
Paran bende değil ki vereyim diyebilirsin. Beraber yatırdık battık.

Tepkisini çekecekse direkt vermiyorum deme, ancak kriptodan 3000 dolar kazanırsam verebilirim belki deyip salla, sordukça kazanamadım şöyle oldu böyle oldu diye yıldırabilirsin
  • efruz  (30.09.23 10:12:25) 
"Benim de 3 bin dolarım battı abi senin yüzünden, sen ısrar etmesen ben seninle ortak olup yatırmazdım o parayı, sen de bana 3 bin dolar borçlusun" de.


  • John Bloor  (30.09.23 10:13:26) 
Bana sosyal medyadan eş dost çevresinden bin kişi hisse soruyor. Ben hiç anlamiyorum bu işlerden diyorum. Hepsi tepki gösteriyor yav nasıl anlamıyor çok kazandın vs. Ben şansa kazandım. Kaybettiklerimden haberiniz yok diyorum. O zaman uzaklasiyorlar. Çünkü böyle tipler kaybetmekten ödü patlar. Böyle hikayelerde karşı tarafa kazandirsaniz bile bir yerden sonra kendisi de al sat yapmaya kalkıp kaybeder yine onu sizden bilir. İyi olursa Allah'tan kötü olursa kuldan hesabı. Büyük hata yapmışsınız. Sert ve net tepki vermezseniz kurtulamaziniz. 3 milyon doları da olsa o 3 bin dolar için uyku bile uyumaz bu tipler. Sözlükte de duyuruda da bolca var bunlardan.


  • alimcgraw  (30.09.23 10:28:16) 
Eger bu adamdan bana zarar gelmez dersen basindan sal gitsin, adami taniyan sensin. yok eger adam bir sey yapabilir tekin degil dersen mecbur odeyeceksin. Yani su durumda kimin gozu daha kara, kimin gucu kime yeterse durumu sizinkisi. Unutma gazetelerde 3. sayfa haberi de oluyor bu olaylar, iyice olc tart


  • oscar  (30.09.23 10:33:48) 
valla benim kaybedeceğim bir şey yok. Durumun adaletsizliği de orta da zaten.
3000 dolar için bana zarar verip ailesini babasız bırakacaksa kendi bileceği iş.

  • bialo czerwoni  (30.09.23 10:39:29) 
1. rent a car işi ile uğraşan ne kadar kişi varsa hepsi üçkağıtçı, alavere dalavereci, güvenilmez, mafya özentisi tipler. hayatta muhatap olmam
2. ortak kriptopara işine girmek çok saçma. bu işlerle uğraşan birisi isen zaten her zaman kaybetme ihtimali oldugunu bilmen lazım. kriptopara çok yüksek riskli, çok kazanma ve çok kaybetme ihtimali barındıran bir iş zaten. ayrıca ortak olsan da aynı oranda kazanıyorsun, olmasan da. boşu boşuna ortak olmuşsun adamla
3. ben olsam ödemezdim. ne yapabilir ki? param yok ben de battım demelisin. korkutup bir şeyler koparmaya çalışıyor. ben olsam çamura yatardım, ben de battım derdim, telefonlarını açmazdım
  • abelardo  (30.09.23 11:14:22) 
Bir zamanlar YouTube'da video izlemiştim. Konuşmacı, maddi yönden kendi yakın çevresinde olanları anlatıyordu. Söz arasında:
maddi durumunun çok iyi olmasına rağmen borsa veya hissem battı, zarar etti.. diyerek sabah akşam konuşma yapan ve artık bu şekilde yakın çevresini rahatsız edenleri "ruh hastası" olarak nitelemişti.
Hak verdim doğrusu.

Tamamen " her nereden, nasıl gelirse gelsin de kazanayım" diyen kişilerle iş yapılmaz, onlara yardım da edilmez.
Zararı her daim ortaklarından veya muhatap olduklarından bilirler.

Bana kalasa bu işlere kazandınız da girmemeniz. ama hadi girdiniz diyelim
"iyi paralar kazandığımı duymuş" sözüne bakarsak kazandığınız da battığınızı da hiç kimse duymasın.

"Kendi yakınlarımız da dahil" çevremiz, normal maaşımız da dahil olmak üzere kazancımızı veya kârımızı kıskananalarla dolu.
  • diyecevaplandı  (30.09.23 11:49:07) 
@abelardo tam olarak öyle düşünüyorum. nasıl yalvardı etti. gittim yüzüne söyledim zarar etme ihtimalimiz daha fazla. tam boğa sezonunun sonlarında yazdın bana diye. yok bana koymaz cart curt dedi. Gecen iphone lansmanı zamanı aradı açmadım:D biliyorum öyle şeylere merakli erken ver de iphone alayım dicekti.
parayı ödeyemicem durumum yok ben de battım diyip
her yerden engellicem maalesef. işin uzamasını istemiyorum.
  • bialo czerwoni  (30.09.23 11:54:48) 
Eski yazışmaları adama at


  • sifir  (30.09.23 13:21:47) 
adam da biliyor yatırım yapıp para kaybettiğini, belki bu saf parayı verir diye darlıyor işte.

o seni aramadan sen arayıp buluşma ayarla, çok zarar ettiğini, kimseye söyleyemediğini anlatıp 10bin dolar borç iste. her gün arayıp 10bin doları ısrarla iste. açmazsa mesaj at. kibar dille iste. zor durumda olduğunu anlat, 2 ay içinde mutlaka bulmam gerek falan de. kendini her yerden engelletene kadar iste.
  • brkylmz  (30.09.23 17:03:52 ~ 17:04:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.