[]

sauerkraut b12

"Sauerkraut is fermented cabbage and is a source of probiotics. Although sauerkraut itself does not contain vitamin B12, the fermentation process can produce B12 analogs that might be useful for improving B12 status."

Bir yerde böyle yazıyor da. Ben hiç hayvansal gıda tüketmeyip b12 takviyesi de almasam sadece saurkraut yeterli olur mu b12'yi ideal düzeyde tutmak için? yeterliyse tüketilmesi gereken miktar nedir günlük?


 
vegan değilim. veganların kendi society'leri şöyle diyor:
Vitamin B12 is made by micro-organisms, and isn't produced by plants. Fortified foods and supplements are the only proven reliable sources for vegans.

bitkiden alınamıyor, dışarıdan alınacak bir şekilde diyor, detayına bir bakın isterseniz. daha ciddi araştırabilirsiniz, sağlığınız söz konusu.

www.vegansociety.com
  • nimberjack  (29.09.23 16:20:40) 
B12 demiyor, b12 analoğu diyor. Bu tip şeylere tam güvenmek doğru değil. Bir de dikkat ederseniz bu şey b12 üretir demiyor "üretebilir" diyor. Hayvansal gıda tükenmiyorsanız veya b12niz yetersizse en iyisi bilindik markalardan takviye almak diye düşünüyorum.


  • playing star again  (29.09.23 17:17:54) 
hiç b12 tüketmeyip vücüunda üretmeye başlayanlar da olabiliyor. nadir de olsa. kişiden de kişiye değişiyor. dışardan şu an almadan ilerlemek zor. riskli. vegan sütlerde vs bile çok az var. bira ve bozada da b12 ve şalgamda da var deniliyor da güvenmek zor bence


  • ShadowOfMoon  (14.10.23 14:42:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.