[]

ev almak

yaşadığımız yerde kiralar 20- 25 bin civarı. Arabalardan birini satacagiz, elimizde totalde 1m küsur olacak. Max 1.7 milyon civarında bir ev alabiliriz. Oturmak için alıyoruz. Bu kredi faizleriyle ev almak mantıklı mı?




 
bence oturmak için hemen her zaman alınabilir çünkü faizler düşerse konut fiyatları artar. toplam maliyet üç asagi beş yukarı aynı olur.


  • orient blue  (28.09.23 12:56:03) 
oturmak icin aliyorsaniz mantikli +1

meclis acilinca buyuk ihtimalle sifir ev kredisi adi altinda bir duzenlemeye gidecekler orada da bina yasi onemli olacak. belki o zaman simdikinden daha dusuk oranli faiz olacak ama mal sahipleri de fiyat artirir kredinin aciklanmasi ile birlikte.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (28.09.23 13:16:14) 
Oturmak için ev almak mantıklı. Ayrıca faizler düşerse "yeniden yapılandırma" yapabileceğinizi de hatırlatayım.
Fakat 25 bin lira kiraların olduğu mahallede oturan biri 1,7 milyona satılan evde yaşamakta zorlanır.

Belki de oturmak değil de değerinin altında satılan ve iyi kira getirisi olan yatırımlık bir ev bakmalısınız.
  • michael_knight  (28.09.23 13:30:08) 
eğer kiracı iseniz ilk eviniz olacaksa sırf kafa rahatlığı için bile alınır, şu vahşi enflasyon döneminde ve fırsatçı bazı ev sahipleri yüzünden her türlü alınır. Bunu kiracı biri olarak söylüyorum.

Ancak burada faizlere yüksek olduğu ve piyasa daraldığı için pazarlık gücünüzü sonuna kadar kullanın, farklı evler için teklifler verip bekleyin, biraz sıkışıklığı olan biri kabul edecektir.
  • Rao  (28.09.23 14:05:26) 
Oturmak içinse ve imkan varsa direkt konut alınmalı, hiç beklenmemeli.

Yüksek faiz de olsa TL bazında borcu sabitlemek de mantıklı. 0,69 sürecinde yaşadım yarın bir kredi kampanyası olursa fiyatlar anında zıplıyor.

İleriki dönemde kredi faizleri düşebilir ya da eline para geçer ara ödeme yaparsın borcun anapara kısmını düşürüp faizden tasarruf edersin. 700K kredinin 10 yılda aylık ödemesi belirttiğin kira seviyesinde ve 10 sene boyunca sabit kalacak. Bu sene 25 isteyen, seneye 30-35 isteyecek haliyle. Onu da dikkate al.
  • Lethe  (28.09.23 14:37:53) 
@michael_knight evet oturmakta olduğumuz evden daha kötü bir ev alabileceğiz ama sorun değil. ev kredisi ve kirayı birlikte odeyemeyiz malesef :(


  • yuvarlanantencereninkapagi  (28.09.23 14:44:04) 
Daha az peşinatla daha pahalı bir ev almayı planlıyoruz. Oturmak için mantıklı bence çünkü kiracı olmak mümkün değil artık.


  • elorelia  (28.09.23 19:47:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.