[]

biz bu Eşkiyaya karşı ne yapacağız ?

selam sözlük ahalisi.

bir dükkanımız var; eski kiracı bu şahıslara devretti. kiracımız bitişiğindeki diğer dükkan ile arasındaki duvarı yıkarak dükkanı büyütmüştü, yani bitişiğindeki dükkan da onun, bunu demek istiyorum.

yasal tefe-tüfe zammını kabul etmedi. avukat telefon açtı ve aradaki duvarı öyle ördü ve çıkacağım diyerek bizi dükkana çağırdı..

olaylar burda kopuyor:
dükkanı devredecekmiş, devredene kadar da kira falan ödemezmiş. o buraya hava parası vermişmiş ya biz mülk sahibi olarak hava parasını karşılayacakmışız ya da çocukları bize bela olurmuş. açtım ses kaydını beni tehdit mi ediyorsun dedim, evet dedi. dedim ses kaydını aldım mahkemede görüşürüz. bunu diyince belinden silahı çıkarttı, kaydı sileceksin diyerek doğrultmaya çalıştı, iki kişi üstüne atlayarak tuttuk o an heyecan ile. dışarı çıkıp bağırdım yardım istedim silahı var diyerek. ben yardım isteyince orada olan bir sürü akrabası üstümüze çullandı susmamız için sopalarla falan.

polis geldi silah kayboldu tabii, darp raporu aldık avukatımız olaya baktı ve şikayetçi olarak bir şey alamayacağız, ses kaydından da bir şey çıkmaz dedi tahliyesi ile 1 sene uğraşacağımıza dükkandan çıktıklarına dair belge imzalatalım dedi, şikayetçi olmadık.

bitişiğindeki dükkanda başka birinin hala kiracısı, biz dükkanı göstermeye kiracı gönderiyoruz, emlakçı gönderiyoruz bu dükkanı tutanın... bilmem ne, kafasına sıkarım bilmem ne diyor tehdit edip üstlerine yürüyor biri bir şey dese bize saldırdığı gibi saldıracak.

resmen mülkümüze çöktü eşkiyalık yapıyor. kendisi bizim dükkanın işgaliyesini alıp önününe masa atabilmek için bize kiralatmıyor.

işgaliyesini biz alıp zabıtayı mı arayalım uğraşırlar mı ?
dükkanın elektiriğini açıp, internet bağlatıp güvenlik kamerası takıp bir sonraki tehditinde kayıt altına mı alsak ?

biz ne yapacağız ? fikirleriniz önerileriniz var mı ?

her türlü öneriyie açığım

 
aynısını birebire yakın yaşadık, adam 2 sene cadde üstü kocaman dükkana kira vermedi. dedik 1 senesini verme çık borcunu da sonra ödersin. beğenmiyor, 2 sene verme çık diyoruz çıkmıyor. avukat-mahkeme vs. hepsinin sonucu fıs, dediğiniz gibi hepsi bekleme. çöktü bildiğin.

avukat-mahkeme sürecinde eleman çıkmadığı gibi bizimkilere sen galiba çoluğunu çocuğunu sevmiyorsun diye tehdit ediyor, caddenin en işlek yeri olmasına rağmen 1 sene önünden geçerken korktum dükkanın. içeriden bizden başka olayında pompalıyla çıktığını gördüm. sonrasında yine olay çıkarıp sopayla bizden birinin kafasına vurup darp ediyor milletin ortasında, sonuç yine yanına kalıyor.

biz muhitte eski olduğumuz için artık ne diyeyim buranın babaları mı kabadayıları mı dersin(iyiye iyi kötüye bela olanlar) bizi yakın tanıdığından bunlara ayarı veriyor. dükkana da başka bir kiracı ayarlayıp bunları postalıyor. biz kendi kendimize başa çıkamadık. hepsi mafya bu akrabalı cinslerin.

yine de gidebildiği kadar hak-hukukla çözmeye çalışın derim, benim anlattığım olay 4-5 sene önce yaşandı son zamanlarda iyice azıttılar, bela olmasın başınıza.
  • gule gule  (27.09.23 22:42:21 ~ 22:48:24) 
Dükkanı satın. Aksi halde ilerleyen zamanlarda mesajımı hatırlayıp kafanızı yerden yere vurursunuz.


  • adwokat  (28.09.23 00:32:19) 
belirtmek istedim adam mafya falan değil, sadece mafyatik davranmaya çalışan ve bir anda 10 kişi olabilen bir tip.


  • wonnka  (28.09.23 08:15:01 ~ 08:15:10) 
maalesef ülkemizde mal sahibi olmakta artık giderek sıkıntılı bir duruma geliyor ki, bu ilerleyen parasal daralma sürecinde daha kötü bir hala gelecek.

Şimdi kanunlarımızın suçludan mı suçsuzdan mı yana olduğunu bu ülkede hepimiz çok iyi öğrendik, bana görede hiç muhattap olmayıp satıp kurtulun dükkanı , zaten gayrimenkul dolar bazında daha da gerileyecek daralmadan dolayı , parayı alıp yatırım olarak başka varlıklarda değerlendirip her türlü kazanır ve bu sıkıntıdan da kurtulmuş olursunuz.
  • Rao  (28.09.23 09:39:53) 
yapacağınız şey ya ondan daha ağır bir abi bulup onun kanatlarının altına gireceksiniz
ya da asla kişisel muhattap olmayıp çok dişli bir avukat üzerinden sadece yasal zeminde mücadele edeceksiniz. ama şu noktadan sonra asla yüzyüze veya telefonda bir diyaloga girmeyin.

  • orpheus  (28.09.23 20:36:11 ~ 20:37:25) 
çok geçmiş olsun. sabredin. fevri davranmayın. öyle tipler er ya da geç belalarını buluyorlar. siz duruşunuzu bozmayın. avukatınızı değiştirin. kanun nezdinde, dişli bir avukatla şahsı sabırla tahliye etmenizi tavsiye ediyorum.

İnsan hayvani bir bedenin içinde. Beden hayvani davranmak isteyebilir. Mesela saldırmak gibi. Ancak bizler insan olduğumuzu hatırlatıp akıl yoluyla işimizi çözüme kavuşturmalıyız.
  • Leonardo~Da~Vinci  (29.09.23 00:11:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.