[]

Selectra sabah-akşam farkı?

Sonda bir de ek soru var ona da bakarsanız makbule geçer.

Selectra 50MG daha dün kullanmaya başladım. Doktor akşam saatlerinde alabilirsin dedi ama neye göre dedi bilmiyorum.
Arkadaş da Selectra 50MG kullanıyor, o sabahları kahvaltıdan sonra alıyorum dedi.
Bu ilaçlar için genelde sabah ya da akşam saatlerinde alabilirsiniz deniyor zaten ama neye göre bunun kararı veriliyor, özellikle de doktor doğrudan "akşam alman lazım" demediyse?
Mesela ben sabah içsem ve öyle devam etsem, günlük hayatımda ne değişir tahmini?

Ek soru:
Haftasonu Ankara-Antalya arası gidip döneceğim, şoför benim. İlaca yoldan geldikten sonra başlamak mı daha mantıklı, yoksa abartılacak bir şey yok kullanmaya devam etmek mi mantıklı? Alışma sürecinde olduğu için gün içinde beni zorlar mı yolda? (henüz 1 tane içtim ilacı zaten).

 
Onemli olan onu her gun ayni saatte aliyor olman benim anladigim. Doktor degilim fakat ilacin yari omru belli senin kaninda bulunmasi gereken miktar belli gibi duz mantik yuruterek sabah ya da aksam farketmez her gun ayni saatlerde aldigin surece diye yorum yapiyorum.
Tekrardan, doktor degilim.

  • eksi sozlukte eksiyen adam  (27.09.23 19:22:43) 
selectra genelde mideyi rahatsız etme ihtimaline karşılık tok karnına önerilir ama bu tamamen size kalmış, önemli olan düzenli kullanmak ve mümkünse her gün aynı saat aralığında almak. kaldı ki ben midesi problemli birisi olarak aç karınla götürdüğümde bile hiç ekstra rahatsızlık hissetmiyorum.

kendiniz deneyip görebilirsiniz çünkü bünyeden bünyeye farklı tepki verebiliyor selectra. ben mesela gündüz alıyordum, çok uyku yapıyordu. yatmaya yakın almaya başladım, bu sefer de normalde uykusu çok hafif biri olmama rağmen sabah imkanı yok uyanamıyordum. felaketti. kendi adıma çareyi akşamüstü almakta buldum. hem uykumun geceyarısına doğru gelmesini sağlıyor hem de sabah uyanırken ekstra zorlamıyor.

ilaca başladıysanız bence devam edin, sadece alışma sürecinde normalden daha fazla zorlanabileceğinizi göz önünde bulundurarak ekstra dikkat edin derim. selectra hele ki 50mg'de zaten öyle ağır, yaşamı çok etkileyecek (olumsuz anlamda) bir ilaç değil. yola gideceğim diye ara vermeye gerek yok.

yine ben de not olarak ekleyeyim doktor olmadığımı, "yatırım tavsiyesi değildir" diyeyim. selectra'nın ipten aldığı mutlu vatandaşlardan biriyim sadece.
  • mark greg sputnik  (27.09.23 19:28:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.