[]

bir app geliştirmek istiyorum

merhaba, bir app geliştirmek üzerine fikrim var. diyelim ki bazı yazılımcılarla konuştum beyin fırtınası yaptık ve ücreti konuştuk. ben de ücretten veya farklı bir sebepten vazgeçtim. fikrimi çalarlar mı? nasıl işliyor bu süreç hiçbir fikrim yok.




 
fikri çalıp napacak hocam. bir app'i ayağa kaldırmak ciddi maliyet, organizasyon ve efor isteyen bir iş. adamın işi o değil ki. en fazla 'hmm iyi fikirmiş' diyip sağda solda anlatabilir. bunun için de gizlilik sözleşmesi yapabilirsiniz isterseniz.

mercedes marka arabayı tasarımı çalarlar diye tamirciye götürmemek gibi bir şey bu. tamircinin işi tamirini yapıp parasını almak, o arabayı üretecek organizasyon onun işi değil. (tabi app üretmek daha az maliyetli bir şey ama mantık aynı bence).

velhasılı işin fikir aşaması önemli elbet ama bir işi yürür hale getirmek, sürdürebilmek işin sancılı kısmı. yoksa sorsan herkesten 3-5 tane iyi fikir çıkıyor zaten.
  • brkylmz  (27.09.23 17:30:14) 
çalarlar hiçbir garantisi yok,

bir app veya yazılımsal sistemi ayakta tutan şey finanstır. reklama, yazılımcıya ödediğin paradır.

o sebeple senin yazılım yaptırdığın yazılımcı veya senin işe aldığın yazılımcı senin app'ini yapamaz çünkü reklama basacağı 100ktl'si yoktur.
  • duyurukullanıcısı  (27.09.23 17:38:51) 
Selam. O mobil yazılımcı benim.

Ayrıca hayır çalmam çünkü çalıp ne yapayım. Uygulamada para kazandıran şey fikir değil ki. Olsa olsa %20 filan etkisi vardır.
Paran var mı yok mu önemli olan bu. Reklama verecek paran, yatırımcıya ulaştıracak pazarlamacın yoksa çok beyhude bir çaba olarak kalacak o kıymetli fikrin :)
  • kaptan maydanoz  (27.09.23 17:46:08) 
Sucusundan ayakkabı tamircisine herkesin fikri var. Parası yok. Maliyeti duyan fikri unutuyor.


  • neymis  (27.09.23 20:20:22) 
Hocam ben freelance olarak bu işi yapıyorum (uygulama gibi değil de, direkt şirket kuruyorum isteyenlere), ve şöyle söyleyeyim, fikir işin çok küçük bi kısmı.

Yani bu fikir önemsiz demek değil. Fikir olmayacak bişeyse iş olmaz, ama fikir çok iyi olsa bile onun üstüne daha yapılması gereken o kadar çok şey var ki.. Başarılı olma, para kazanma işi orada başlıyor zaten.

Eğer aklında "ben fikri söylerim, parasını veririm, uygulama gelir, iş biter" diye bir düşünce varsa baştan hiç o işe girme derim. Şimdiye kadar 10'a yakın startup kurdum, o baştaki fikrin kaçarı yok değişecek gerçek dünyaya girince. Ondan sonra doğru kararlar verdin mi, hızlı hareket edebildin mi, kullanıcıları memnun edebildin mi... vs. Asıl iş burada.

O yüzden "fikri çalmak" da anlamsız bi iş. Yani fikri çalar da, çalıntı fikri senden daha iyi işletebilecek mi? İşletebilecekse işi o yapar. Ama bu fikir ne zamandır sendeyse, senin zaten süreci daha iyi yönetebiliyor olman lazım. O noktada da adamın çalıp çalmamasının bi anlamı kalmıyor, çünkü devamını senden iyi getiremez.
  • plutongezegendegilmi  (27.09.23 20:56:33) 
markete yüklediğinde çalacak kişi sayı bir değil binler olacak. o zaman ne yapacaksın? üstelik markete yüklenmiş bir şeyi çalmak çok daha kolay. işleyen bir şey var. onu alıp varsa eksiği giderim ya da senin göremediğin bir ekstra özellik ekleyip biraz da süsleyip hop markete atmaları iş bile değil. fikrin hiçbir önemi yok.


  • kixo  (27.09.23 21:47:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.