[]

35 bin dolar yatırım ile çalışmadan yaşanabilir mi?

Öncelikle sorumdan dolayı ekonomik sıkıntı yaşayan arkadaşlardan özür dilerim.

yıllardır çalışıyorum ve artık son noktama geldim.
birikimlerimin toplamı özetle 35 bin dolar. bu parayla nasıl bir yatırım yapsam ana parayı koruyarak aylık 20 bin lira kadar gelir elde ederim ya da ne kadar gelir elde edebilirim?

 
Ben o konuda bir çalışma yapmış, SGK + TSS + Harçlık + Araba + Ev + Yazlık, Hepsi içinde 786.000 $ bulmuştum.


  • Mirket  (27.09.23 11:28:48) 
bence o şekilde bakma. bence pek rahat yaşatmaz. ama yatırım yapmayı vs. öğren. çok riske girmeden düzenli olarak ne kadar kazanabilirsin bunu araştır. temettü vs. de olabilir. sonra min. giderlerini hesapla. bu şekilde karar verebilirsin.


  • blackkmamba  (27.09.23 12:30:09) 
Son 20 yıla bakarsanız, ev-araç-yazlık-sağlık maliyetleri hariç yaklaşık 150bin USD "minimum" gerekir.

Bu nedenle bir kaç ev alıp kiraya vermek filan en kolayıdır.
  • alfired  (27.09.23 12:32:29) 
1 milyon bile etmiyor hocam 35 bin dolar, çeyrek daire parası. Çalışmadan yaşamayı mümkün kılmaz böyle bir para, ev-araba var diyelim yine de yetmez. Minumum bir 4-5 katı gerekli.


  • furry burns  (27.09.23 13:23:44) 
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama orta karar bir hastalık için bile bunun kat be katı para gerekiyor.
Öte yandan eş, çocuk, yaşlı ana-baba filan yoksa, kira ödemiyorsam, bu birikmiş paradan ayrı bir de emekli maaşım varsa aylık 20bin TL ilaveten kazanamam ama yaşanır tabii, yaşıyorlar nitekim memlekette bunca insan.

  • SiyamkedisiZorro  (27.09.23 14:02:42) 
Altı ayda bir kupon ödeyen usd cinsi tc hazinesi eurobondlarından, her ayda kupon ödemesi alacak şekilde dizip 5-6'şar tane (5-6bin nominal) alsanız, örn. 6 adet ocak-temmuz kupon ödemeli, 5 adet şubat-ağustos, 5 adet mart-eylül, vb. bu şekilde açıkta ay bırakmayarak. her ay 250-300 dolar arası bir ödeme alır vade sonunda da ana paranızı veya bir kupon fazlasını alırsınız. 100bin dolar olsaydı bu hesapla bugünün parasıyla ayda 20bin alabilirdiniz, dolar arttıkça tl karşılığı da artardı elbette. şuradan hesaplatıp kuponlara bakabilirsiniz.

www.vakifbank.com.tr
  • engelbert humperdinck  (27.09.23 14:10:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.