[]

BES devlet katkısı

BES için normalde istediğimiz fonu seçiyoruz. emtia olur, yabancı hisse ağırlıklı olur vs.

peki, devlet katkısı nasıl oluyor?
yani şimdi ben bu yıl 140bin tl BES'e para yatırırsam 40bin tl devlet katkısı var. ama bu 40bin TL nasıl değerlendirilecek? TL olarak mı kalacak? yoksa bunu da bulunduğumuz fonlara mı dağıtıyorlar?

eğer TL mevduata göre tutmuyorsa, bu yıl az para atmışım BES'e. kalan 3 ay 100bin tl atıp tüm devlet katkısını almayı planlıyorum. yoksa hiç ellemeyeceğim.

 
devletin belirlediği getirisi en az olan fonlarda tutuluyor, o fonların ağırlığı zararına devlet tahvili alıyor.

kısaca devlet katkısı uzun vade düşünülünce özellikle yüksek enflasyon ortamında katkısı sıfıra yakın.
  • nuisance  (26.09.23 18:24:07) 
Devlet katkısı için sadece faizli ve faizsiz tercihi yapabiliyorsunuz. Zaten fon dağıtırken görüyor olmanız lazım.


  • akhenaten  (26.09.23 18:26:38) 
o zaman ne yatırıyorsak 2-3 yıl kala yatırmak lazım demek ki. anca o zaman manası olur. o da 2045 :)


  • tchuck  (26.09.23 20:55:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.