[]

schengen vizesi

sıkıldınız mı bu sorulardan :)
ben bile sıkıldım valla. olsun yine de sorcam.

son 7-8 senedir aldığım tüm schengen'ler yunanistan üzerinden. nerdeyse her sene vize başvurusu yapıyorum. henüz hiç vize reddim yok. son birkaç vize 1'er yıllık çıktı. pandeminin en civcikli olduğu zamanda bile 1 yıllık vize aldım.

şimdi gelecek yıl üst üste schengen ülkelerine seyahatlerim olacak. yani yine uzun dönem almam çok önemli. şimdi baktım yunanistan yarına bile randevu veriyor. bu ara vize başvurusu yapan arkadaşlarım, özellikle varsa geçmişi benim gibi olanlar, ne durumdasınız? ne kadar süreli çıktı vizeniz?

 
Benim aldigim schengenler hep dogru orantili olarak artti. Ama hiç yunanistandan vize almadım. Yunanistan özelinde cevap veremem.

2015 Hollanda 1 ay
2017 Hollanda 6 ay
2019 İtalya 1 yıl
2023 Almanya 2 yıl
  • nuevo  (26.09.23 16:51:16) 
2021 Almanya 6 ay
2022 ispanya 3 ay
2023 Hollanda 1 ay
  • clones  (26.09.23 17:31:55) 
2 hafta önce italya'ya verdim hala bekliyorum
daha önce italya dahil 6-7 ülkeden shengen vardı

  • duyurukullanıcısı  (26.09.23 17:33:39) 
burada kritik olan biraz da pasaport. atiyorum 30 tane vizeniz vardir ama yeni pasaport almissinizdir, onceki vizeler yokmus gibi hareket edebiliyorlar bazen. bir arkadasim yeni pasaportuyla ret aldi mesela. onceki vizesi sengen dolu olmasina ragmen.


  • kedi olmus gidiyorsun  (26.09.23 19:32:39) 
yunanistan'dan aldığım en az 5-6 ayrı schengen var,pandemiye kadar her yaz mutlaka, bazen senede 2-3 kere arkadaş ziyaretine gittim. ilki 2 aylık, sonrakiler 2,5 seneye kadar (pasaportun süresi o kadar yettiği için) çıkmıştı. hatta geçen sene D tipi vizem var 8 aylık yunanistan'dan, dil okuluna gitmiştim, bitince döndüm. ayrıca ingiltere vizem, diğer schengen ülkelerinden çeşitli schengenlerim var ve hiç gün ihlalim yok.

bununla birlikte, 2009'dan beri hayatımın ilk reddini bu sene uzun süreli vize beklerken (mart 2023 başvurumda) yunanistan'dan aldım. sigortalı çalışmıyordum, onun dışında istedikleri tüm evrakları verdim (ki daha önce de sigortalı çalışmazken başvurmuş ve almıştım), bu sefer reddetmek istediler. sonrasında atina'dan bir avukata sordum, "yapacak hiçbir şey yok, davayla falan uğraşma, birkaç ay sonra tekrar deneyeceksin. şu sıra böyle durum ve her şey rastgele" dedi. mitsotakis hükümeti göç politikalarını aşırı sıkılaştırdığı için de gerek kapısından girmek, gerek girdikten sonra kalmak vs. yunanistan'ın doğusu ve güneyindeki tüm ülkeler için çok zorlaştırıldı son yıllarda.

hepsi birbirinin laciverti ama yine de yunanistan'a ekstra dikkat derim.
  • harfitarif  (27.09.23 06:52:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.