[]

Ptt'yi kime nasıl şikayet edebilirim?

İş Bankası kredi kartım PTT'ye 19 Eylül'de teslim edilmiş.

Kart Tuzla'dan Beşiktaş'a bir günde geldi. 20 Eylül'den 25'ine kadar bekledi bekledi bekledi ve dün dağıtıma çıktı.

Gerçekten bütün gün evdeydim, müzik bile dinlemedim kulaklıktan kapıyı duymam da kart geri gider diye ve tahmin edin ne oldu: 17:30 gibi kart teslim edilemedi - adreste yok haber kağıdı bırakıldı yazıyor.

17:45 gibi gördüm bu gelişmeyi ve kapıya baktım kağıt falan yok, dış kapıya baktım kağıt falan yok! E bildiğin yalan söylüyor dağıtıma çıkaran kişi.

Kurum telefonları açmıyor bilgi alacağım şikayet edeceğim ama yok o da ayrı bir şikayetin konusu.

Ben bunu nereye şikayet edebilirim? Cimer? Twitter? Ptt'nin bize ulaşın adresi?

 
Aynı şey bana da olmuştu, hatta 2 kez eve gelmemelerine rağmen ‘adreste bulunamadı’ notuyla teslim edilmedi. En son posta işleme merkezine gidip ‘dağıtıma çıkarmayın, ben yarın (o sırada sözde dağıtımdaydı) gelip alayım’ dedim ve bu şekilde alabildim.

PTT’nin kendisine şikayet etmiştim fakat standart bir ‘ilgileniyoruz’ mesajı gelmişti diye hatırlıyorum. Bence siz kartı alın, şikayetle uğraşıp daha fazla strese girmeyin çünkü gerçekten faydası olmuyor.
  • orient blue  (26.09.23 10:08:23) 
Çözümü yok. Evde yok diyorsa PTT, evde yoksundur. PTT den iyi mi bileceksiniz?


  • allah yazdiysa bozsun  (26.09.23 10:29:13) 
Faydası olmuyor +1

Ptt nin kendi sitesine defalarca şikayet yapmışımdır işe yaramıyor. Belki cimer denenebilir.
  • turuncu tonlarda  (26.09.23 11:30:41) 
bulunduğunuz yer Cumhuriyet başsavcılığına tabi ki, memur suçları soruşturma bürosuna hitaplı açıklayıcı bir dilekçe ile şikayetinizi yapabilirsiniz. 1 adet kimlik fotokopisi ekleyin dilekçenize.


  • Improbable  (26.09.23 11:47:51) 
PTT'deki bu gevşekliğin sebebi, çalışan elemanların çoğunun taşeron olmasıymış. Şikayet etseniz de işe yarar mı bilmiyorum.

Babama 3 ayda bir yurt dışından evrak geliyor ve bu evrakları bile teslim etmiyor bu arkadaşlar. Dağıtımı yapan elemana "Nerede bizim evraklar, bir gelişme var mı" diye sorduğunda babam, bu arkadaş, "Şubede çuvalların içinde, bakıp getireceğim" diyor ama o evrak bir türlü bize gelmedi. Şubeye gidip şikayet edildiğinde ise bu eleman, "Yoo ben öyle bir şey demedim, yalan söylüyorsunuz" diyebilecek yüzsüzlükte olabiliyor.

Önemli bir evrak varsa, yırtıp çöpe bile atabilirler. Taşeron oldukları için işten çıkarılmayı da pek umursamıyorlarmış.
  • deveyidiken  (26.09.23 12:12:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.