[]

Meal Prep Tecrübeleri

konu başlıkta.

bir süre meal prep yapmamın hayatımı daha da kolaylaştırabileceğini düşünüyorum. tabii daha zorlaştırabilir de.

tecrübelerinizi ve tavsiyelerini okuyabilmek için geldim buraya.

hani planlama, zamanlama, malzeme, tarif, ekipman vs. konularında.

yapabilsem iyi olur ama çok da güvenemedim kendime orta vadeli devamlılık konusunda.

adettendir soralım: meal prep tecrübeleriniz nasıldı tavsiyeleriniz nelerdir?

 
www.reddit.com burası güzel bir kaynak, hem tarifler var, hem başkaları ne yapıyor görmek için.

Bizim evde meal prep sürdürülebilir olmadı, aynı yemeği üst üste yemek çok keyifli gelmedi. Bir de yemek yapmayı seviyoruz, pratik bir şeyler hazırlayıp yemek çok zor gelmiyor.

Ama bir seferde tek öğün yerine 3-4 öğünlük yemek pişirmek hem zaman hem elektrik/doğalgaz açısından ekonomik. O yüzden buzluğa girmeye uygun (içinde patates olmayan) çorba, sulu yemek vs yapıyorsam 2 kişilik değil de 4-8 kişilik yapıyorum, fazlasını küçük porsiyonlara bölüp buzluğa atıyorum. Bakliyat haşlarken fazla fazla hazırlayıp buzluğa atıyorum. Dondurulmuş 1-2 çeşit sebze bulunduruyoruz.
eticaret.tespo.com.tr şunun büyük paketleri var, bu da buzlukta sürekli bulunuyor (hazır pişmiş ama nugget vs gibi kaplamalı olmadığı için gayet sağlıklı bence).

Hiç yemek yapasımız yoksa önceden pişirip koyduğumuz yemeklerden çıkarıp mikrodalgada çözdürüyoruz, hop yemek. Az uğraşasımız varsa tavuk ve sebze çıkarıp airfryer'da 15-20 dakika pişiriyoruz, hop yemek. Bakliyatlarla çabucak yemek ya da salata yapıyoruz, hop yemek. Ama bir seferde beş günlük salata hazırlamak, pazar günü bütün haftanın yemeklerini pişirmek gibi şeyleri sevmedik hiç.
  • kobuzchu kiz  (26.09.23 07:43:07) 
çok porsiyon yapıp buzluğa koymak.

salata malzemelerini soğan, kara lahana, havuç, kırmızı biber, marul, yeşillik (yıkanmış malzemelerin hepsi salata kurucu ile kurutulmuş) sırası ile kavanozlara koyup buzdolabına koyuyorum. küçük kavanozlara sıkılmış limon ve zeytinyağı koyup yine dolaba. akşam işten gelince buzdolabından çıkar, dök, tuzunu koy karıştır hazır salata. bir haftalık salata yapmıştım böyle bir keresinde. bir pazar günü iki saatimi almıştı.
  • inheritance  (26.09.23 08:38:33) 
herkesin meal prepi kendine, internetteki videolar göze hoş gelse de uygulamada sıkıcı: hem 5-7 gün aynı yemeği yemek sıkıcı hem de büyük porsiyon yemek hazırlamak sıkıcı ve zaman alıyor hem de bu büyük porsiyonları dolapta muhafaza etmek yer bakımından uğraştırıyor

haftada 1 gün market pazar alışverişi zamanı belirlemek ve aynı gün 3 günlük ana yemek ve yancı hazırlamak, 3 gün sonra yine bir ana yemek ve yancılarını hazırlamak

standart yemekler dolapta 3-4 gün bozulmadan, taze bekleyebilir

haftayı ikiye bölüp meal prep planlamak bence daha güzel
  • freebird5406_2  (26.09.23 15:10:53 ~ 15:13:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.