[]

temiz içerikli abur cubur önerileriniz

neye elimi atsam glukoz şurubu, fruktoz şurubu, trans yağ vb görüyorum içindeklerde. halbuki biscolata olsun, tutku olsun, topkek olsun insan görünce canı istiyor :( yok mu bana önereceğiniz, kimyasal dolu olmayan normal pancar şekeri kullanılmış bir şeyler.

bir de invert şeker şurubu ne oluyor sağlıksız bir şey mi o da diğerleri gibi


 
Invert şeker için şeker pancarının işlem görerek sukroz şerbeti formuna gelmiş hali diyebiliriz kabaca, fruktoz-glikoz şurubu da mısır-nişasta kökenli fruktoz bazlı şeker benzeri bir ürün. Invert şekerin avantajı pancar şekeri (glikoz) bazlı olduğu için insülini uyarıp içeriğindeki şekerin depo edilip enerji döngüsünde kullanmasınına olanak veriyor ama glikoz-fruktoz şurupları fruktoz bazlı olduğu için insülini uyarmaz haliyle enerji döngüsünde kullanılmaz büyük oranda yağ olarak depo edilir ama ben böyle deyince o zaman invert şekere dayanalım diye düşünme neticede insülin spike yaptırır o da ayarsız tüketimde, dengeli kullanılırsa glikoz-fruktoz şurubuna göre daha avantajlıdır sadece.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (25.09.23 13:03:11) 
züber
fellas

trendyol ve hepsiburada'da indirime girince alıyorum.
  • hayirsiz  (25.09.23 13:08:38) 
abur cuburda meyve / protein bar için züber ve fellas, kahvaltılık çikolata için abdurrahman tatlıcı tadıbu


  • psipsipsi  (25.09.23 13:45:21) 
Züber ve fellas +1


  • Phoebe  (25.09.23 19:05:56) 
Yanlış anlamayın amacım tartışma çıkarmak değil ama ilave şekersiz olan ürünlerin hepsi meyve şekeri-fruktoz içerir, fruktoz vücutta hiçbir şekilde kullanılmaz doğrudan karaciğere gidip yağa dönüşür, pancar şekeri-sukroz ise glikoz bazlıdır, glikoz da kaslarda glikojen olarak depo edilip enerji döngüsünde kullanılır, bu tip farklar var. Züber gibi ürünler hep böyle fruktoz içeren sağlıklı gibi görünen ama aslında dandik ürünler hep.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (25.09.23 19:14:58) 
abur cubur yerine kurutulmus kayisi/erik/hurma, bir de kuruyemis (tuzsuz) yiyorum.
tavsiye ederim..

  • cooperr  (25.09.23 19:39:45) 
Şu kahve satan yerlerde ikram ettikleri deneme boyutu karon bardaklar var, minicik. onlara ev yapımı yoğurt mayalayabilirsiniz. Üzerine biraz pudra şekeriyle harika olur.

Ev yapımı cevizli, incir parçacıklı, leblebili, bol susamlı veya bol ketentohumlu vs. (daha bir çok çeşit) ekmeği dilimleyip dondurun. Bir gün öne buzluktan çıkarıp, çayın yanına tost makinesiyle kızartırsanız harika oluyor. Tabi bir ekmek yapma makinesi edinmelisiniz.

@ruhen hastayım ben'in söylediği yoğurtlarların içeriklerini incelemek lazım da, içerik incelemek de sakıncalı.

eksisozluk1923.com
  • Mirket  (25.09.23 19:50:08 ~ 20:29:21) 
@Kaleci +1

Canım çikolata/şeker çektiğinde alıp yiyorum o yüzden. Bir de kuru meyve, çiğ kuruyemiş güzel oluyor. Quark ananaslı, blueberryli yoğurtlar da güzel oluyor.
  • ruhen hastayim ben  (25.09.23 20:08:45 ~ 20:09:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.