[]

Yurtdışına taşınıyorum, ne yapmalıyım?

Gitmeden önce TR'de hallet diyebileceğiniz neler var?

Bir de Türk hattınızı ne yaptınız, kapattırdınız mı?


 
ben henuz kapatmadim, turkiye'ye gittikce de kullaniyorum. telefonunuz e-sim destekliyorsa ya turk hattinizi e-sim yapin, ya da yurtdisinda yeni hat e-sim alin, iki hatti birlikte kullanin. gelen sifreler icin gerekli oluyor. hatta vo-wifi ile turkiye'de gibi konusabiliyorsunuz wifi'a bagliyken.
saclari kestirin, kisisel bakim falan yaptirdiginiz ne varsa onlari yaptirin.
disciye gitmeniz gerekecekse ona simdiden gidin.
yaniniza kullandiginiz veya kullanma ihtimaliniz olan ilaclari alin.
  • lemmiwinks  (25.09.23 12:41:27) 
rutin muayenelerin varsa onlara git.
düzenli kullandigin ilaclar varsa onlari al. birkac kutu agri kesici götür.
hattin faturaliysa kontörlüye cevir ve kapanmamasi icin kac ayda bir kontör yüklemen gerektigini ögren.
hangi ülkeye gittigini bilmiyorum ama don, corap, havlu vs türkiye'de hala daha ucuz. eskidilerse onlari yenile.
  • sir gawain  (25.09.23 13:03:47) 
daha once birine uzun uzun yazmistim. bulursam ekleyeyim.

roaming'in operatorden acik olduguna emin olun. telefon ayarlari yetmez.
kredi karti istiyorsaniz simdi aldiniz aldiniz. ikamet degistikten sonra vermiyorlar. (olani kapatmiyorlar, benim limitimi artirdilar hatta)

bir tane turk bankaniz olsun. yoksa actirin enpara, kredi karti da ordan olur. para gonderme filan mevzularinda kolaylik oluyor.
  • supergirl  (25.09.23 20:17:17) 
Turk hattim kontolu o yuzden gideri cok az. Kapattirmam soz konusu olamaz zire ozellikle uzun ziyaretlerde yabanci hatla idare etmeye calismak cok iskence. Roaming +1.

Kredi karti acik tutulmali +1.

"Dijital içerik platformlarını kullanıyorsanız, türkiye'deki aboneliklerinizi yurtdışında kullanamayacağınız için iptal etmeyi unutmayın."
Bu platformuna gore degisiyor. Benim kullandiklarimdan bazilari Turkiye'de cok cok daha ucuz oldugu icin kapatmak bir kenara Turkiye'ye gittigimde TL uzerinden abone oldum. Hepsi calismiyor degil yani bazilari calisiyor.
  • hot potato  (25.09.23 20:50:01 ~ 20:53:51) 
aklimdakilerin bircogu yazildigi icin ilave yapacagim sadece.

ev, arsa, araba, bankacilik, abonelikler vs icin noterden vekalet.

gideceginiz ulkeden baska ulkeye turistik gitme niyetiniz varsa ikinci pasaport cikartmaniz faydali olabilir. bir pasaportu turistik gideceginiz ulkenin vize basvurusuna verip, o sirada diger pasaportla turkiye'ye gelis gidisler yapabilirsiniz.
  • sanal uyku  (25.09.23 22:25:49) 
Yanina bol antibiyotik al.


  • tekdir ile uslanmayan kiz  (25.09.23 22:50:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.