[]

İşyerindeki en düşük maaşı ben alıyorum hissi?

Sizde de oluyor mu. Diğerlerinin instalarına bakıyorum sürekli sağda solda gezmeler, partilere gitmeler, marka kıyafetler iphone bilmemkaçlar falan. Ben marketten aldığım 2 parça şeyin hesabını yapıyorum.

Keriz yerine konduğumu hissediyorum açıkçası. Kimseye de soramıyorum ne kadar alıyorsun diye kvkk muhabbetinden dolayı.


 
Aileden para geliyordur, kirada oturmuyordur, sevgilisinden geliyordur, alternatif geliri vardır vs. bu liste uzar.

Şöyle düşünün atıyorum siz 20 alıyorsunuz diyelim, bu dediğiniz insanlar kaç almalı ki arada bu kadar fark olsun? Oynasa oynasa kıdem vs. max yüzde 50 oynar, her işin piyasası aşağı yukarı bellidir. Pek mantığı yok.
  • koskoca kirpi  (24.09.23 19:01:32 ~ 19:02:32) 
Hemen örnek verelim eski is arkadaşım;
Babasi doktor. İzmir'de birkaç daire ve yazlık var. Aldığı para normal ama hayatı süper.

Gene birkaç ikci kadın arkadas böyleydi sonra eslerinin üst düzey yönetici vs tipler olduğunu gördüm.

Kısacası bu ülkede maasla öyle yasayabilecek insan sayisi sınırlı.
  • logisticsmanager  (24.09.23 19:04:59) 
onlar zaten zengindir:) bazıları doğuştan şanslı maalesef.


  • nothing in my way  (24.09.23 19:05:12) 
o zaman aynı mantıkla bizim direktörler asgari ücret alıyor.

hiç göstermiyorlar çünkü ne yapıyorlar ne ediyorlar.

bir insanda ne kadar "yok" ise o kadar "var" gösterme eğilimindedir.

onun da bir etkisi olabilir, veya zaten durumları iyidir +1

kız spor arabayla geliyordu ik da stajyerdi mesela.

kirada oturmuyorlarsa bile başlı başına artı mesela evet.
  • ananiyimioguz  (24.09.23 20:07:25 ~ 20:08:17) 
ben hiç bir şirkette adil bir maaş sistemi olduğunu düşünmüyorum çünkü maaşlar tamamiyle kişinin önce pazarlık gücüne sonrada yeteneklerine bağlı.

Bir çok firma sahibi veya müdür eğer firma elemanının çalışmaya mecbur ,( bu borç harç , çoluk cocuk vs. ile ) gibi durumlarda anlarsa maaşını arttırmayabiliyor.

O yüzden hiç bir firmada paraya ihtiyacınız olduğunuzu veya firmaya mecbur olduğunuzu hissini vermeyip, varsa borçlarınızı
olduğu bilgisini vermeyi ben doğru bulmuyorum.

Eğer böyle bir hissiyat verdiğinizi düşünüyorsanız, bir düşünmenizi tavsiye ederim.

Onun haricinde diğer kişilerin harcaması her zaman sizden yüksek maaş aldıkları anlamına da gelmez.

Ayrıca eğer yapmıyorsanız yatırım yapmayı ve ekonomi okur yazarlık gibi konularda kendinizi bir check edebilirsiniz, çünkü şu zamanda gerçekten maaş değilde yatırımlar kazandırıyor.
  • Rao  (24.09.23 20:17:22 ~ 20:18:28) 
Ya parasi vardir ya da borc harclidir ama yine de eziyordur. Bizde 2 kiz var 300k falan borclari var kredi karti ek hesap hepsi patlak. 1 sene dislerini siksalar toparlarlar belki ama hala gidip 1500 liraya tirnak yaptiriyolar mesela. Bilmesen vay be iyi kazaniyolar dersin


  • floydian  (24.09.23 20:24:11) 
Evli değilsen, kiran yüksek değilse marketten aldığın iki şeyin hesabını yapmıyor olman gerekiyor. Maaş, pozisyon, şu anki iş yerinde çalışma süreni ve toplam çalışma süreni söylersen az çok yorumu yapabilirim özelden.


  • dissendium  (24.09.23 20:26:43) 
Yani bu konunun birçok değişkeni var. Bizim ofiste asgari ücret alıp benden çok daha rahat para harcayan bi kız var. Ailesinin durumu iyi ordan rahat çünkü. Ama benim aile desteğim yok, eşimle beraber her şeyi kendimiz yapıyoruz, kazandığımızı ful yatırım birikim vs yapmaya çalışıyoruz, o yüzden de öyle marka filan giymiyoruz hoyrat bi şekilde harcamıyoruz vs.

Ama sen yaptığın işe göre düşük maaş aldığını düşünüyorsan bunun sebepleri apayrıdır. Belki o pozisyona göre yeterli bilgi birikime sahip değilsin, ya da fazlasıyla yeterlisn ama bunun farkında değilsin kendini pazarlayamıyorsun. Bunu ancak seni yakından tanıyan biri söyleyebilir, ne iş yaptığını vs bilen biri.
  • turuncu tonlarda  (24.09.23 20:45:31) 
Benim uzman is tanimlilardan gordugum, kredi cekip instagrama resim cekmelik tatil, aman o yapmis bende eksik kalmayayim benim neyim eksik diyip borc harc icinde yasiyorlar, cogu maas avansi aliyor her ay. cogununda kredi gibi maas avansi var icerde.
Bu yeni insta kulturu cok kotu ya herkes bi yaris icinde aman kendi halimde yasayayim yok

  • eja  (24.09.23 20:53:53) 
sana şöyle anlatayım bir arkadaşım var boşanmış ailesiyle yaşıyor. asgari ücret alıyor. eve 1 kuruş vermez aldığı maaşı hep eziyor full 11 bin gezme yeme içmeye harcıyor. elde avuçta sıfır ama zaten biriktirmesine de gerek yok.


  • sizofren06  (24.09.23 21:03:36) 
Rao +1.
Aynı pozisyonda çalıştığım kişilerden daha çok çalış(tırıl)ıp daha az maaş aldığımı öğrendikten sonra ayrıldım bir önceki işimden. Ama diğer yorumlara da katılıyorum. Bazı insanlar sabit gelirleriyle orantısız harcama yapıyor. Bazısı çok kazanmasına rağmen kılı kırk yarıp harcıyor. Bazıları ise tam tersi.

  • auroraaurora  (25.09.23 12:06:21) 
Muhasebe alanında çalışıyorum, genelde küçük ofislerdeydim bu sene ilk defa kurumsal bir şirkete girdim. girdiğim gün bayram ertesiydi, herkes gittiği tatili anlatıyordu ilk girdiğim gün. sonrasında da ortamları, takılınılan mekanları görünce ulan çok ucuza girdik herhalde buraya demiştim. çünkü benden düşük pozisyondaki insanlar baya ceo yaşıyor gibiydi. ay sonu geldi, maaş ödemelerini yapınca gerçekler ortaya çıktı. :) birkaç kişi hariç herkes benden aşağıdaydı, epey aşağıda olan da vardı. desem ek gelirleri var, o da hepsi için mümkün olamaz. çünkü epey bir avans almış olan, şirkete borcu olan personel de vardı. basitçesi, çoğu kişi 25 bin alıyorsa 40 bin alıyormuş gibi harcayıp kartlarla döndürüyor işi. birikim deseniz zaten çoğu kişi 0'a yakın gidiyor artık. e bir de aile evi vs. durumu varsa çok daha mümkün böyle bol bol harcamak.


  • furry burns  (25.09.23 16:26:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.