[]

bu altlığı çamaşır makinesi altına nasıl yerleştirebilirim

değerli ustalar nasıl yapabilirim. fizik bilgim yetmiyor.
bu çamaşır makinesi : hizliresim.com
bu da altlık : hizliresim.com


 
Çamaşır makinesini öne çekin, tahtayı altına sokun dört ayağını da tahtaya oturtun tahtayla beraber arkaya itin.


  • esin  (23.09.23 19:18:04) 
cıks olmuyor öyle


  • gizemli dede  (23.09.23 19:35:56) 
Makinayı bu şekilde köşe sıkıştıran aklı merak ettim doğrusu. Klozet sonradan park etmiş olmalı oraya.

Fizik bilgisinin yetmesi yerine, kek yanında ve çay içmeye davetli 2-3 body buildingci arkidiş yeterli olabilir.

Altlığın yerden yüksekliği fotodan pek belli değil.
  • diyecevaplandı  (23.09.23 21:12:51) 
O makineyi oraya sokabimek için en az klozetin yerden yüksekliği kadar havaya kaldırıp oraya havadan oturtmak lazım. Bu işi yapan pehlivan kimse onu getirin, sokarken nasıl kaldırdıysa bi daha kaldırsın, siz de altlığı altına sürün.

Fakat kapağını nasıl açıp içine çamaşır koyacaksınız, yıkanan çamaşırı nasıl boşaltacaksınız? Bu altlıktan daha büyük problem bence.
  • kibritsuyu  (23.09.23 22:17:30 ~ 24.09.23 09:41:03) 
yandaki çekmece (raf?) yerinden sökülmüyor mu?


  • g7mor  (23.09.23 22:26:07 ~ 22:26:14) 
g7mor yandaki şey lavabo
makinayı baya baya havadan indirmişler oraya
burayı mimarından başlayarak düzeltmek lazım
  • lambırcek  (24.09.23 00:44:55) 
Hala yapmadiysaniz, once klozetin musluk başını sökeceksiniz.

Sonra çamaşır makinesinin klozete bakan alt kenarı yere temas edecek şekilde klozete doğru üstten edeceksiniz. (Michael Jackson'un one eğilme hareketi gibi :))
Maksimum seviyede bu hareketi yaparken, başka bir arkadaş ekranın solundaki lavabonun altından, makinenin arkasındaki duvara temas edecek kadar geriden, ‐açtığımız o bosluga‐ altlığı makinenin altına itecek. Altlığın, makinenin ayaklarına denk geldiğine kanaat getirdikten sonra, makineyi yatırmayı bırakıp zemine oturtacaksiniz. Son olarak, makinenin on ayakları tam oturmamış olacak, makineyi dikkatli bir şekilde geriye ittireceksiniz. Daha rahat kaysın diye bu aşamada sıvı sabun vs falan surebilirsinizz makinenin ayak kısmına.

Eyyorlamam bu kadar, aklınıza yatmadiysa veya cizilme vs olursa karışmam. :)
  • aksiyom  (24.09.23 10:34:56) 
lavabo sabit değilse sökmek daha kolay olabilir. duvardaki sıcak soğuk su musluklarını ve giderin gırtlak borusunu çıkaracaksınız (buna sonradan silikon vs gerekebilir tepme/koku olmasın diye. sonra o taraftan sürersiniz tahtayı. çamaşır makinesini 50 60cm kaldırmaktan daha kolay geliyor bana.

veya o altlığı iki parça halinde kesin (kesilebiliyorsa
  • argent dawn  (24.09.23 16:12:23 ~ 16:20:04) 
yav arkadaşlar çok şaşkınım, nasıl oluyor da hepiniz altlığın altına nasıl yerleştirileceği konusunda ciddi ciddi cevap veriyorsunuz, yok lavaboyu sök, yok makineyi eğ, yok altlığı ikiye kes vs.

benim mi gözlerim görmüyor, kapağı açılmıyor lan makinenin, altlık koysan ne olacak? kullanamayacaksınız ki? kibrit sen bilmiyon bu modeller üstten doldurmalı falan diyin de rahatlayım bari. bu şekilde içine nasıl çamaşır konur, yıkananlar nasıl çıkarılır aklım dimağım almadı. ayrıca hadi iki parmak boşluktan doldurdunuz çalıştırdınız. lavaboya da sıfır şekilde yaslanmış. sıkma yaparken titreye titreye o lavabo dolabını da söker yerinden.

hatta bu açıdan tam anlaşılamıyor ama o taharet musluğunu çevirip dötünüzü bile yıkayamayacaksınız sanki.

fotoğraftan anlaşılmıyor ama altlık dediğiniz şey basit bir tahta değil de, makineyi klozetten daha yüksekte tutacak sehpa gibi yüksek bir şey mi acaba? şu saçma tasarım ve yerleşimde aklıma bir tek bu olasılık geldi şimdi.

soruyu soran arkadaş makineyi sehpaya koyup yükselterek kullanacağını düşündüğü için fotoğraftaki görünümde kapağın açılmıyor olmasına takılmamış olabilir, hatta sırf bu yüzden altına altlık koymaya çalışıyor olabilir, altlığın tek görevi de bu olabilir. fakat siz sadece makineyi öne eğerek altına sürülebilecek bir tahta olduğunu düşünüp ona göre tarif verirken kapağın açılmıyor olmasını hiç mi görmüyorsunuz? size garip gelmiyor mu bu durum?
  • kibritsuyu  (25.09.23 00:39:50 ~ 00:51:32) 
kibrit arkada baya mesafe var gibi geldi, geri gitse kapak açılır sanki
ama sen deyince o mesafe kısaldı, bu kapak 90 derece açılamaz artık

  • lambırcek  (25.09.23 00:49:26) 
çok ciddi bişey sorucam, bu daire Bostancı Marmaray istasyonuna bakan bi apartmanın ara katı mı? Daha detay veririm de hedef vermiş olmayayım :D Çünkü çooook benzer bir yerde kuzenim oturuyordu daha birkaç ay önce çıktı yeni eve geçti. Bu eve bi ziyarete gittiğimizde teyzemin bize aynı bu şekilde kapak açılmıyor klozet hemen önünde diye gösterdiğini hatırlıyorum. Eğer cidden o evse çözmüşler miydi sorayım.


  • nhk ni youkosu  (25.09.23 01:02:01) 
Lavabo sabit mi bugün bakayım o işlerden pek anlamam ama.

Altlık da 30 cm yükseltiyor makineyi, kapağı açılsın diye.

Teşekkürler arkadaşlar ama önerileriniz baya yaklaştırıyor ancak çözemedim hala sorunu.

@nhk ni youkosu hocam aynı gerzek mimar tasarlamış olabilir ama farklı bir şehirdeyim. Hakkaten bunu tasarlamanı sallandıracaksın baz istasyonunun direğinde. Aynı sorun yaşamışlar benle. Çözdülerse bir soruverwbilir misin ben de çözeyim
  • gizemli dede  (25.09.23 06:22:09) 
altlık 30 cm mi yükseltiyo :D
ya şu mimarı müteahhiti nolur bul

o altlığın üstünde geziye çıkacak makina çalıştığında. balyozla yeri döver gibi ses yapacak devir daim ettikçe
  • lambırcek  (26.09.23 04:35:11) 
sonunda hallettik bakalım çalıştırınca buraya yazarım.


  • gizemli dede  (26.09.23 08:51:31) 
Makineyi çalıştırdınız mı, nedir son durumu?


  • kibritsuyu  (11.03.24 13:28:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.