[]

Hangi yatırım daha mantıklı sizce?

Arkadaşlar merhaba,

Elinizde iyi miktarda para olsa İstanbul'dan yatırım amacıyla 2 tane düz giriş/bodrum kat daire mi alırsınız yoksa az da olsa deniz gören teras katı 1 daire mi?

Müsaitseniz kişisel fikrinizi sebepleriyle detaylı bir şekilde yazabilir misiniz?

NOT: Bahsettiğim dairelerin hepsi aynı semtte. Kadıköy'e yürüme mesafesinde.

 
Hangisini alirken kazanabiliyorsam (hangisini piyasanin altinda alabiliyorsam) onu alirdim.

Eger hicbirisini uyguna alma sansim yoksa 2 tane duz giris alirdim:

1) Kiranin gecikmesi, kiraci bulamama gibi durumlarda para akisi tamamen kesilmemis olur, en kotu yariya duser. Ama tek ev olursa para akisi tamamen kesilir.

2) Daha pahali teras daireyi muhtemelen aile kiralar, uzun sure cikmaz. Dolayisiyla yasal oranda zam da yapsaniz bir iki sene sonra aldiginiz kira piyasanin cok altinda kalir. Ama duz giris/bodrum daireyi muhtemelen ogrenci/bekar insanlar kiralar, daha kisa sure kalip cikacaklari icin yeni kiracida piyasayi yakalama sansiniz olur
  • sertac akin  (23.09.23 18:50:18 ~ 18:52:00) 
İkisi de yanlış yatırım. Oturmayacağım eve para vermeye yatırım demem
İkisi atasında tercihimi terastan yaparım

  • ikikerekac  (23.09.23 22:57:40) 
Ben bu ise Kuzey Amerika'da hobi olarak basladim. Oturdugum ev disinda, su an 3 binam var. Goz onunde bulundurulmasi gereken bir suru degisken var. Turkiye piyasasini cok iyi bilmiyorum ama genel gecer bir seyler yazayim;

Bir kere bahsettigin iyi miktarda para ile daire alip sonra kucuk miktarda kira toplamak cok mantikli bir finansal hareket olmaz. Parani sadece pesinat ve ucuz krediye ulasmak icin kullanmalisin. Kenarda acil durumlar icin paran olmali.

Emlak yatirimi inisli cikisli ve uzun bir yol. Cok disiplinli olman gerek. Isler yolunda gitmediginde bile optimistik olman gerek. Problemli bir kiraci ile karsilastiginda bunun bu isin bir parcasi oldugunu kabullenmen gerek. Kisa donemde gercekten moral bozucu durumlarla karsilasilabilse de tunelin ucunda isik var.

Bu yukaridaki durumda ben muhtemelen %30 pesinat odeyerek,bulabildigim en ucuz ucuz banka kredisi ile iki daireyi satin alirdim. Daireleri sel basma riski, rutubet vs olmadigini varsayiyorum. Aynen Sertac Akin'in yazdigi gibi kiraci konusunda kesinlikle aileye ve uzun donemli kalacak kisilere evi kiraya vermezdim. Ders calisilmasi gereken belli bolumlerde okuyan ogrenciler, bekar asker, polis vs. birkac yil kalip ayrilacak turde kisilere kiralardim. Esyali olarak kiralardim daireleri. Eldeki paramin diger kismini yatirimda tutardim. Evleri 5 yil bu sekilde dengede tutar, 5-7 yil sonra pozitif para akisini arttirmak icin refinance ederdim. Sonra dairelerde olustudugun ozsermayeyi collateral gostererek iki daire daha alirdim.

Olur da bu ise girersen hemen satip kurtulabilecegin turden bir is degil bu. Uzun donemli bir yatirim.
  • thetruenorthstrongandfree  (24.09.23 01:31:12) 
İkisini de almazdım.


  • baldan kaymak  (24.09.23 12:38:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.