[]

İstanbuldaki evi satmak mantıklı mı?

4.Leventin orada (Emniyetevleri) bir dairemiz var. Geçen aylara kadar annem oturuyordu fakat emekli olunca orayı yakınlardaki plazada çalışan bir gence kiraya verdi. Kendisi de komple didime yerleşti.

Fakat deprem riski olduğu için ben oradaki evin didimden müstakil bir villa alabileceğini, yatırımı oraya kaydırıp istersen yine yıllık kiralayarak gelir edebileceğini söyledim.

Ama annem istanbulun daha değerli olduğunu, ileride belki siz geçersiniz, o tarz merkezi bir yerden nasıl ev alacaksınız bir daha falan diyor.

Ama annemin bizi düşündüğünü de sanmıyorum öyle olsa maddi ve manevi sıkıntıda olduğumuz zamanlarda yardım ederdi. Neden o tarz bir bahaneye baş vurdu bilmiyorum.

Bina 10 yıllık. Belki depremde yıkılmaz ama önündeki arkasındaki yıkılabilir.

O yüzden acaba daha risksiz bir yere taşınmalı mı yoksa kalmalı mı sizce ne diyorsunuz? Depremde yıkıldı veya hasar gördü diyelim, bizim için bir kayıp olmaz mı?

 
4. levent'teki ev satılıp didim'den falan ev alınır mı hocam allah aşkına :)


  • brkylmz  (23.09.23 14:53:36 ~ 14:53:57) 
annen %100 haklı.

hatta annen çoğu konuda çok haklı büyük ihtimalle, kadın 4. leveltten ev yapabilmiş zamanında. siz ise evi yok etmeye çalışıyorsunuz :)

bence finansal konulardaki kararlarda işi annenize bi bırakın.
istanbul nere didim nere.

istanbul depremde yıkılsa, atom bombası düşse, gök taşıyla yerlebir olsa bile didimle mukayese edilemez.

hele ki olası bir depremde ayakta kalmış binaların değeri sabahına 3 katına çıkar.
  • whatdreamsnevercome  (23.09.23 14:58:56) 
Şehirden ev satıp köyden ev alınmaz.


  • dissendium  (23.09.23 15:00:45) 
4. Levent'ten ev satıp Didim'den ev almak cidden üstüne birkaç kez düşünülmesi gereken bir şey olur sanırım. Hele ki 10 yıllık bir binadan.

Deprem riskini somut bir dayanağa oturtabiliyor musunuz bilmiyorum ama ciddi bir risk varsa dengi bir muhitten, dengi bir daire almayı düşünebilirsiniz. Ama bu risk faktörü yanındaki binalar yıkılabilir olmamalı bence.
  • akhenaten  (23.09.23 15:16:24 ~ 15:20:23) 
Shdhfjg bana kalsa aileyi batiricam o zaman.

Öyle demeyin didimdeki evi bitcoin sayesinde aldirmistim. Para %300 yapmisti. Gerci biraz da sansa oldu ama olsun normalde paralari faizdeydo o kadar kar gelmezdi oradan.

Simdi de kot farkindan oturu omundeki yuksekte bulunan bina baya eski. Ustune yikilabilir. Aslinda teyzemler tasdelen taraflarinin com guzel evler aldilar orada da guzel yerler var hem deprem riski dusuk hem de sehir kasvetinden uzakta. Oraya da kaydirilabilir.

Didim neden dedim, acikcasi buyuk sehrin bir cazibesi kalmadi bizim icin. Didimde 3 sene once 500e aldigimiz ev suan 5 milyon ediyor.

İleride bir bodrum bir kusadasi gibi olursa va insanlar buyuk sehirlerden kacip bu tarz daha kirsal ve yazlik bir yasam surmek isterlerse daha da degerlenir gibi geldi ondan öyle dedim.
  • ananiyimioguz  (23.09.23 15:31:23) 
Ben nedense yazılanlara katılmadım. Elimde olsa satar sakin bir yerden ev alırdım. 4. Levent lüks bir yer değil. İstanbul’un albenisi kalmadı.


  • ruhen hastayim ben  (23.09.23 15:45:12) 
annenizin malı hakkında tasarrufta bulunma hakkınız yok önce onu eleştirmeniz boşuna.

ayrıca büyükler sizce haksız bile olsa bir bildikleri vardır.
  • nuisance  (23.09.23 16:37:03) 
Oncelikle depremin ertesi gunu levent'te hasar almamis bir binanin degeri katlanmayacak. İstanbul'da karadeniz'i goren bir yerde eviniz olsa degeri katlanabilirdi ama levent'teki evin degeri katlanmayacak.

Cunku orasinin depremden az etkilenmemesi mumkun degil. Ongorulemeyen cok sey olabilir belki ama muhtemelen birakin arabayi, yuruyerek bile zor sokak degistireceksiniz.

Kisa vadede zararli bile cikabilirsiniz (işyeri yikilan kiraciniz belki memleketine donecek ya da bir akrabasinin evine gidecek). Evinizi satma ihtimaliniz bana pek olasi gelmiyor. Satin alabilecek kisilerin cogu oturdugu evi veya evlerini satip parayi denklestirebilecek insanlar zaten. E onlarin evi hasarliysa zaten satamayacaklar. Hasarli degilse de zaten oturmaya devam ederler. Zenginlerin ise varolan evlerine muhtemelen bir sey olmayacak, olsa bile en kuzeye, en etkilenmemis yerlere giderler.

Orta vadede degerlenir mi bilmiyorum. Bence depremde degerlenip degerlenmeyecegini bir kenara birakin. Ben bile rahatsiz oldum yazarken. Zaten oradaki ev su an da iyi para eder. Ben olsam sirket kurmayacaksam, mirasci sayisi cok degilse 3-5'in hesabini yapmazdim. En kotu satar, parayi yersiniz omur boyu.
  • ahm1  (23.09.23 20:55:56) 
türk insanı kadar ev fetişisti millet yok vallahi, depremi kimse düşünmüyor.


  • nothing in my way  (23.09.23 22:37:26) 
Antepteyiz, burada 2.1 milyona çok güzel bir ev görmüştüm depremden önce.

Çok ya antepte o para verilmez dedik borca girmeye değmez.

Depremden sonra 4.5 milyon olmuş. şaka gibi. otoparkındaki kolonlar yarık. Binanın duvarları yarık. kimse takmıyor.

Ama şeyin de etkisi olabilir, büyük deprem oldu ya, bidaha artık 100-200 sene sonra olur raadııız abiii modunda da çok insan gördüm. Haklılık payı olabilir ama yine de antepte betonların arasında bir eve o rakamları kim niye veriyor anlamıyorum.

Yani istanbulda da "yıkılmadım ayaktayım" binaları deli dehşet değer görebilir belki bilemiyorum emin olamadım o yüzden sorayım dedim.
  • ananiyimioguz  (24.09.23 00:36:46 ~ 00:38:43) 
Bilemiyorum, ben de tahminlerimde hatali olabilirim ama bence dusunceniz depremden kâr saglamaya kaymasin artik. Ben olsam, tek mirasci da ben isem ozellikle bir yastan sonra satarim evi, parasini da yerim, nedir yani? 100 tane eviniz olsa ne olacak?


  • ahm1  (24.09.23 16:43:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.