[]

Hangi otomobil motorları daha zor stop eder?

Kalkışta, yokuşta sürücü acemiliğini telefi edecek daha zor stop edecek otomobil motorları neler?

Yani mesela atmosferik mi, turbolu mu; benzinli mi, dizel mi; Honda'nın motorları mı, Renault'un motorları mı gibi?


 
sorunuzun cevabı markadan bağımsız yüksek hacimli ve yüksek beygir ve torklu gücüne sahip araçlar özellikle dizel, ayrıca bu araçlar ikinci el ise baskı balata setinin yeni olması.

Ancak konu sadece acemilik ise yokuş kalkış desteği olan her hangi bir tam otomatik şanzımanlı bir araç.
  • Rao  (23.09.23 10:47:42) 
Düz vites araçlar için konuşursak sürücü, debriyaj gaz dengesini sağlayamadığı sürece araç kolay şekilde araç durur.

Bazı araçlarda ise yokuş kalkış desteği bulunur.
  • diyecevaplandı  (23.09.23 10:56:23) 
öyle bir motor yok. Diğer cevaplarda yanıtlar verilmiş.

Otomatik ve yokuş kalkış destekli araçlar stop etmez ama destek de birkaç saniyedir yani frenden ayak çekip gaza dokunana kadar. Ancak yine de çok çok dik bayırlarda durulursa pek çok araç çıkamaz. Bayır yukarı koşamamak gibi birşey bu.

Aradığınız cevap yokuş kalkış destekli otomatik şanzıman mümkünse en az 1.4 ve üstü, kasası ağır olmayan araçlar ve veya aynı şartta 1.6 ve üstü bir araç gibi.

Yine de buna rağmen yokuşta durulacağı biliniyorsa tırmanmanın başında bekleyip, yol açılmasını beklemek faydalı olabilir. Ben maalesef manuelde bunu yapıyorum ötekini yapamadığımdan.

Ama motosikletimde öttürürüm o bayırları :)
  • baldan kaymak  (23.09.23 11:10:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.